Anasayfa
23 Nisan 2023, 10:23
sizden06
Abone

Rüyalarımı Yaşıyorum!

Rüyalarımı Yaşıyorum!

XXTILSIMXX
Selamun Aleyküm..rüyalarımı bire,bir yaşayan biriyim.sıklıkla olmasada haftada en azından 2 defa rüya görüyorum ve bu rüyalarımı aynen yaşıyorum.örnek vererek başınızı şişirmek istemiyorum.sorum rüyaların islamiyete’ki yeri ve iyi rüyalar anlatılır,kötü rüyalar suya anlatılır(alsın götürsün tarzında)söylemler var.ben hiç kimseye iyisinide kötüsünüde anlatmıyorum….Bilgilendirirseniz sevinirim.şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Okudunuz mu?  Şehit Olmak İçin İllaki ?

Cevap: Rüyalarımı Yaşıyorum!

Ebu Muhammed
"Kıyamet yaklaşınca (ahir zamanda) müminin rüyası yalan çıkmaz" hadisinden maksat nedir?

– Önce şunu belirtelim ki, hadisde kıyamet yaklaşınca ifadesi yerine, İza karube’z-zeman = zaman yaklaşınca ifadesi vardır. Buharî’de de aynı anlama gelen İza ikterebe’z-zeman (Rüya, 91/26) ifadesi kullanılmıştır.Bu ifadeyi alimler farklı şeklide yorumlamışlardır:- Bazılarına göre, zamanın yaklaşması ,gece gündüzün eşit olduğu mevsimlere işarettir. O da daha çok bahar mevsimine rast gelir ki, o ortamda ruhlar yeni ortaya çıkmış yeşillik, çayır-çiçeklerden huzur bulduğu için, görülen rüyaların doğruluğu üzerinde olumlu etkisi vardır.- Bazılarına göre, zamanın yaklaşması ifadesi, kıyametin yaklaşması anlamına gelir. Bu alimlere göre, kıyamete yakın zamanlarda, din bilgileri gittikçe eksilmeye başlar, insanlar bir nevi fetret devrine girmiş olurlar. Hz. Muhammed (a.s.m)’den sonra artık bir peygamber gelmeyeceği, İslam’ın hakikatlerini ders veren gerçek din alimleri de çok azalacağı için, Allah merhametiyle -dinini yaşamak isteyen- müminleri rüyalar vasıtasıyla desteklemek üzere uyarır, müjdeler ve azarlar. Bu sebeple, Müminin rüyası neredeyse hiç yalan çıkmaz. Dili en doğru olanın rüyası da en doğru olur. (bk. İbn Hacer, Fethu’l-Bârî, ilgili hadisin açıklaması)İlave bilgi için tıklayınız:Sadık rüyalar.

Bu kategoride yer alan Hz.Muhammed'in dış görünüşü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyalarımı Yaşıyorum! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.