Anasayfa
3 Mart 2022, 1:03

Sabırlı olmak için ne yapmalı?

Sabırlı olmak için ne yapmalı?

mum
Sabretmek istiyorum ama nasıl sabredeceğimi bilmiyorum?

Sabır nedir? kısaca Sıkıntı üzüntü, başa gelen belalar karşısında direnç gösterme; olumsuzlukları olumlu kılmak için gösterilen dayanma gücü gibi anlamlara gelir.
Bela ve felaket geldiğinde, isyan etmeden Allah’a şükrederek ve daha beterini düşünüp gelen sıkıntıya tahammül ederek sabredilir.
Sabır ancak musibetler geldiğinde ve dayanıldığında kazanılır.
Bela ve musibetler gelmden kişinin ne kadar sabırlı olup olmadığı anlaşılmaz. Sabır belanın ilk geldiği anda gösterilmelidir yoksa bela hafifleyince fazla bir anlamı olmaz.

Okudunuz mu?  İftira atan kişiye nasıl davranmalıyız?

Cevap: Sabırlı olmak için ne yapmalı?

İZGEN
sabredmek imanın güçlü oluşundan Allah’a inancın tam olmasından ileri gelir sabır isteyen kişi bunu böyle düşünmeli ve yaşamalıdır ozaman daha güçlü ve sabırlı olacaktır


sabırlıolmakiçin

Bu kategoride yer alan Kediler neden nankördür? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabırlı olmak için ne yapmalı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.