Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:36

Alkole tövbe nasıl edilir?

Alkole tövbe nasıl edilir?

mum
Sürekli içki içen kişi alkole nasıl tövbe etmelidir?

Alkol kullanmayı bırakmalı ve bir daha içmeyeceğine söz verdiğinde Allah onu hiç içki içmemiş gibi affeder günahlarını bağışlar.
Bu şekilde tüm alkol türleri tüm uyuşturucular için geçerlidir.

Okudunuz mu?  Kötü düşünceler neden olur ?

Cevap: Alkole tövbe nasıl edilir?

İZGEN
Allahu teala tövbe edeni sever ve af dileyeni geri çevirmez yeterki istekli inançlı olsun ve birdaha o günahı işlemesin fakat hastalık derecesindeki bu alışkanlıklardan gerçekten kurtulmek için yardım alınmasıda gerekmektedir


Yorum: Alkole tövbe nasıl edilir?

Kayıtsız Üye
EsselamunAleykum alkol büyük günah olduğu gibi arkadaşa tevbe etmesini söyledim lakin gene iç gene tevbe et dedim simdi gene iç gene tevbe et demem kendisine biraz güvence vermek şeytan vesvesi çok katıldığından dedim bir günah tekrarlanmamasi lazim sonra pişman olup tevbe bulundum tekrar iç tekrar tevbe et dedim gunaha girmismiyimdir

Okudunuz mu?  Muska yazdırmak günah mı ?

Yorum: Alkole tövbe nasıl edilir?

Ebû Mansur
"Tekrar iç tevbe et "ne demek siz şeytanın görevini yapmışsınız kusura bakmayın.


Kayıtsız Üye
S.a. hocam bir sorum var olay size biraz komik gelebilir ama neyse. Ben gayrimüslim bir ülkede yaşıyorum. Bir arkadaşla akşam geziye çıktmıstık ve bir marketin önünden geçerken bir grup çocukla görüştük ve bildiğim kadarıyla coğu müslüman degildiler. O gruptan bir çocuğu tanıyrodum diğerlerinin tam tanımıyordum. Marketten alkol almak istemiştiler. Onlar bu alkolun parasını da hazırlamıştılar fakat yaşları olmadıkları için alkolu marketten onlara vermiyorlardı.
Ben o sıra tam hatırlamıyorum ama galiba 18-19 yaşındaydım. Bu tanıdığım çocuk bizden onlara bu alkolu almamızı istediler parasınıda bana verdiler ve bende niyeyse markete gidip alkolu aldım. Satıcı sordu ki "emin misin eğer kötü bir olay olursa seni sorumlu tutmasınlar diye".
Sonrasında kötü bir şey çıkmadı bende bu olayı unutmuştum ama şimdi hatırladığımda nasıl bir salaklık yaptığımın farkına vardım.
Bunun tövbesi varmıdır?

Okudunuz mu?  Kocası geçici olarak cehenneme giden bir kadın kocası gelene kadar cennette kiminle evlenir?

muvaffak
Bu işi yaptığınızda şu anki aklınız olsaydı yapmazdınız. Müslüman, sürekli geçmişe daire yaptıklarını düşünüp kafa yormamalıdır. Yaptığınızdan pişmansınız ve gerekli dersi almışsınız. Buna dair pişmanlığınızı Allah’a dua ederek bildirmelisiniz. Bu işin tövbesi bir anlamda yapmamaktır.


içki içmeye tövbe etmek, içki içen nasıl tövbe etmeli, içkiye tövbe

Bu kategoride yer alan Harama bakmanın sorumluluğu nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alkole tövbe nasıl edilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.