Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:48
Sohbet
Yönetici

Türk İslam dünyasında en ünlü kimyacı kim? Kısaca bilgi

Türk İslam dünyasında en ünlü kimyacı kim? Kısaca bilgi

melle
Türk müslüman dünyasında en ünlü kimyacı kimdir? açıklar mısınız

ÜNLÜ KİMYAGERLER
Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu (1935 – …. )

1935’te doğan Sinanoğlu, 1953’te Atatürk tarafından 1928 yılında kurulmuş TED Yenişehir Lisesini burslu olarak okudu ve birincilikle bitirdi. Okulun bursuyla kimya mühendisliği okumak üzere ABD’ye gitti. 1956’da ABD Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley Kimya Mühendisliği’ni birincilikle bitirdi.

Okudunuz mu?  Hz. Ebu Bekir dönemindeki irtidat hadisesi

1957’de Massachusetts Institute of Technology ‘ yi ( MIT ) 8 ayda birincilikle bitirerek Yüksek kimya Mühendisi oldu. 1960’ta Yale Üniversitesinde "asistant professor" (yardımcı doçent ) olarak çalışmaya başladı.

Mehmet Ali Kağıtçı
Bir Kâğıt Tutkunun Hikayesi; Mehmed Ali (KAĞITÇI)…

Nejat Eczacıbaşı

Türk kimyacı ve sanayici
Doğum tarihi 5 Ocak 1913
Doğum yeri İzmir, Türkiye
Ölüm tarihi 6 Ekim 1993
Ölüm yeri Pensilvanya, ABD
Eğitimi Kimya (Üniversite)
Mesleği Kimyacı, sanayici

Okudunuz mu?  İslama göre kimler sorumludur ?

(Mehmet) Nejat Ferit Eczacıbaşı, (d. 5 Ocak 1913, İzmir, Osmanlı Devleti – ö. 6 Ekim 1993, Philadelphia, Pensilvanya, ABD), Türkiye’de ilaç sanayisinin kurucuları arasında yer alan Türk kimyacı ve sanayici.

Remziye Hisar

Remziye Hisar (d. 1902, Üsküp – ö. 1992, İstanbul) Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın kimyageridir. Fransız Sorbonne Üniversitesi’nden mezun ilk Türk kadını.

Okudunuz mu?  Din hizmetlerini zorlaştıran ve engelleyen sorunlar nelerdir?

Ebü’l Reyhan Muhammed El-Biruni (973-1051)

Yaşadığı dönemin en büyük bilginlerinden biridir. Hint felsefesi ve bilimini yakından inceleyerek Hint dünyasıyla İslam dünyasını birbirine yakınlaştırmaya çalışmıştır. 18 kadar mineralin özgül ağırlıklarını ilk kez belirlemiştir. "Kitab el-Saydala" adlı yapıtı tıp ve eczacılıkla ilgilidir. İlaçları bitkisel, hayvansal ve mineral kökenli olarak üçe ayırmıştır. Mineral kökenli ilaçlardan özellikle zırnıkı incelemiştir.

Okudunuz mu?  İnsanin kaderini etkileyen unsurlar nelerdir?

Ebubekir El-Razi (865-925

Batıda Rhases, Latinlerde ise Albubator diye bilinen Ebubekir Muhammed İbn-i Zekeriya El-Razi büyük hekim ve kimyacı olup ilk kez çiçek ve kızamık hastalıklarının tedavisini sağlayıp kimyayı tıbba uygulamıştır.

Cabir İbn-i Hayyan (720-813)

Platon’un "Timaios" adlı diyalogları dünyanın yaratılış tarihini konu edinir. Burada tanrının uzayda küçük üçgenler keserek bunlardan ilksel cisimleri, bu öğelerden de gerçek cisimleri, bitkileri, hayvanları ve insanı yarattığı belirtilir. "Timaios"un başarısı doğuda da batıdaki kadar büyük olmuştur. Örneğin; Cabir İbni Hayyan’ın metalleri dönüştürme öğretisi, tümüyle " Timaios"un matematiksel atomculuğu üzerine kuruludur.

Okudunuz mu?  İnsanları koruyan meleklerin isimleri

Halid İbn-i Yezid (635-704)

Muaviye’nin torunu ve ikinci Emevi hükümdarı I. Yezid’in oğlu olan Halid İbni Yezid, kimya bilgisini o sırada İskenderiye’de yetişmiş Morienus adlı bir Rum keşişten öğrenmiştir. Ünlü kimyacı Cabir İbni Hayyan’ın Halid’in öğrencisi olduğu söylenir. Yine Cabir’in, İmam Cafer El-Sadık’ın (700-765) öğrencisi ve dostu da olduğu bilinmektedir.

Okudunuz mu?  Hz Yusufun Mucizeleri

Cevap: Türk İslam dünyasında en ünlü kimyacı kim? Kısaca bilgi

Hasan
Son dönemde en önemli buluşu yapan kimyager Aziz sancardır.


müslüman kimyacılar

Bu kategoride yer alan İlk insan kimdir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Türk İslam dünyasında en ünlü kimyacı kim? Kısaca bilgi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.