Anasayfa
14 Nisan 2022, 9:14
sizden07
Abone

Kuranı Unutmak Günah Mı

Kuranı Unutmak Günah Mı

EmreEge
Merhaba Arkadaşlar Selamün Aleyküm

Ben 10 yıl önce namazlarımı tam kılıp Kuranı Kerim i de tecvitli bir şekilde okuyup biliyorum ama son 7 yıldır okumadım uzak kaldım unuttum . şuanda tekrar öğreniyorum . bana bir sakınca ve günahı varmıdır. tekrar öğrenirsem telafi etmiş olurmuyum

Okudunuz mu?  Şartlı Boşamaya girer mi?

Cevap: Kuranı Unutmak Günah Mı

mum
Kuranı öğrendikten sonra unutmak günahtır, telafisi yeniden öğrenmektir.
Allah cümlemizi hidayetten ayırmasın.

Taha suresi 124. Ayet

وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى
Ve men a’rada an zikrî fe inne lehu maîşeten danken ve nahşuruhu yevmel kıyâmeti a’mâ.

Okudunuz mu?  Cenazeden sonra ölünün ruhu gelir mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı Meali:

Her kim de benim zikrimden (Kur’an’dan) yüz çevirirse, mutlaka ona dar bir geçim vardır. Bir de onu kıyamet gününde kör olarak haşrederiz.


Kuranı öğrenip Sonradan Unutan Günahamı Girer

Kayıtsız Üye
Ben bunu duydum: mesela bir insan kuran okumayı biliyor. Ve bir zaman okumadığı için. Kuranı unutuyor. Unutması çok günah dediler. Bu doğrumu? (Yani yeni öğrenen birinden bahsetmiyoruz böyle normal okuyanlardan)

Okudunuz mu?  Eğer erkek ve kadın uzaktaysa vekalet verilerek imam nikahı kıyılır mı?

Yorum: Kuranı Unutmak Günah Mı

muvaffak
Müslüman, kitabını sürekli okuyup yaşayışı için ders çıkarmak amacıyla indirilmiş olan Kuran’ı unutmak helal değildir. Kişi kendini hesaba çekmeli, neye fazla değer verdiği için sorumlu olduğu kitabını okumayı dahi unuttuğunu kendine sormalıdır.


Kuranı öğrenip Sonradan Unutan

Bu kategoride yer alan Gece yatmadan evvel yusuf süresini okuyanlar rüyasında evleneceği kişiyi görür mü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranı Unutmak Günah Mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.