Anasayfa
27 Ekim 2022, 3:18
sizden03
Abone

Mezhep değiştirip hacca gitmek

Mezhep değiştirip hacca gitmek

suara
hocam safi mezhebinde olan kisiler hacca giderken mezhep degistirip hanefi olarak hacca gidildigi hakkinda bilgi çok acilde ben biraz mezhepler konusunua bakmaya calistim ama tamamini okuma sansim yok şuan cevabinizi bekliyorum


Cevap: Mezhep değiştirip hacca gitmek

mumsema
Bazı konularda hanefiler, şafii mezhebini, de şafiilerde, hanefi mezhebini taklid ediyor bunda bir sakınca yok.

ama tüm şafiiler hanefi oluyor ifadesi yanlış.

bir örnek vereyim: Şafii mezhebine göre, nikahı düşen birine ten’in değmesi abdesti bozar. bu konuda hanefi mezhebini taklit ederler. yani yabancı birine dokunduklarında abdest tazelemek zorunda kalmazlar.


Yanıt: Mezhep değiştirip hacca gitmek

suara
o zaman istedikleri zaman mezhep degistirebilir anlamina mi geliyor mesela abdest alirken niyet ederken safi mezhebine gore diye mi niyet edecek o zaman durum keyfiyete mi bakiyo yoksa duruma gore degisiyomu .

Okudunuz mu?  Saffetü't tefasirin arapça ve harekelisi

Soru: Mezhep değiştirip hacca gitmek

mumsema
suara kardeşim, istanildiği konuda mezhep taklit edildiğinde sadece konuda uyar. bir meslede taklid ettğinde tüm mezhep kurallarını bilmesi/uygulaması gerekmez.

Bu kategoride yer alan Kabuk bağlamamış yara ile abdest almak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mezhep değiştirip hacca gitmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.