Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:45
Sohbet
Yönetici

Secde namazı nedir ve nasıl kılınır?

Secde namazı nedir ve nasıl kılınır?

melle
Secde namazı değil aslında TİLAVET SECDESİDİR

Secde namazı, bu namazın bir diğer adı da "Tilavet Secdesi" dir. Kur’an-ı Kerim’in surelerinde tam 14 secde ayeti bulunmaktadır. Bu ayetlerden her birini okuyan ve işiten kişinin tilavet secdesi yapması gerekmektedir. Secde Namazının KılınışıTilavet secdesi niyetiyle eller yukarı kaldırılmadan " allah-ü Ekber " denerek secdeye varılır. Üç defa " Sübhane rabbiyel ala " denerek " allah-ü Ekber " tekbiriyle kalkılır. Kalkılırken " Gufraneke Rabbena ve ileykel masir" denir. Secdede iken " Sübhane Rabbena in kane vadü Rabbina lemef’ula " da denebilir.

Okudunuz mu?  Dini Nikah Belgesi

Cevap: Secde namazı nedir ve nasıl kılınır?

AYSEVEN
kuranı kerimi okuyan ve secde ayetlerine denk gelen veyahut dinleyenlerin bu secdeleri yapmaları gerekir kolay olan bu namaz hiç bir zorluğu bulunmamaktadır


secde namazı nasıl kılınır, secde namazının kılınışı, secde namazı

Bu kategoride yer alan İffetin toplum huzuruna katkıları nedir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Secde namazı nedir ve nasıl kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.