Anasayfa
23 Nisan 2023, 10:02
sizden8
Abone

Kadir gecesi namazı nedir nasıl kılınır

Kadir gecesi namazı nedir nasıl kılınır

MertYıldız
Merhaba arkadaşlar, hayırlı kandiller.

Benim iki sorum olacaktı. İlki;

< Bu gece 4 rekat Kadir Gecesi Namazı kılınır.
1.rekatta: 1 Fatiha , 3 İnna enzelnâhü
2.rekatta: 1 Fatiha , 3 İhlası Şerif
3.rekatta: 1 Fatiha , 3 İnna enzelnâhü
4.rekatta: 1 Fatiha , 3 İhlası Şerif >

Bu şekilde kılınıyormuş. Lakin, Kadir suresini bilmediğimden dolayı biraz araştırma yaptım ve Kadir suresi yerine Kevser suresi de okunabiliyormuş, ben de Kevser suresini okuyarak namaz kıldım, acaba doğru mudur?

Okudunuz mu?  Doktora avret yerimi gösterdim ve elledi günaha girdim mi?

Bir de;

< Kadir namazı kılınışı sırasında iki rekatta bir Tahiyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa “allah-u Ekber , Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber allah-u Ekber velillahi hamd” denir.

Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur.
>
Böyle bir şey var.

Namaz kılmaya yeni başladığım için daha önce bu surelerin varlığından bile haberim yoktu.
Yukarıda belirtilen sureleri namazdan sonra bir yere bakmak vasıtasıyla okuyabilir miyim, yoksa illaki namazdan
sonra ezbere okumak mı gerekir?

Okudunuz mu?  İslama göre kar yüzde kaç olmalı

Çok teşekkürler.


Cevap: Kadir gecesi namazı nedir nasıl kılınır

Darusselam
kadir gecesine ait özel bir namaz yoktur isteyen dilediği gibi ibadetini yapabilir

tezbih namazı vardır.

İbn-i Abbâs ve Ebû Râfî -radıyallâhu anhüm- anlatıyor: Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve selem- Abbâs bin Abdülmuttalib’e dediler ki:

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebi Usul Kitap isimler nelerdir?

“Ey Abbâs, ey amcacığım! Sana bir iyilik yapayım mı? Sana bağışta bulunayım mı? Sana ikram edeyim mi? Sana on hasleti nasıl yapacağını bildireyim mi? Eğer sen bunu yaparsan Allâh senin bütün günahlarını; önceki-sonraki, eski-yeni, hatâen yapılan, kasden yapılan, küçük-büyük, gizli-açık yani hepsini affeder. Bu on haslet şunlardır: dört rek’at namaz kılarsın. Her bir rek’atte Fâtiha sûresi ve bir sûre okursun. Birinci rek’atte kıraati tamamlayınca, ayakta olduğun hâlde on beş kere ‘sübhânellâhi ve’l-hamdü li’llâhi ve lâ ilâhe illallâhü va’llâhu ekber’ dersin. Sonra rükû yapıp orada aynı tesbihi on kere söylersin, rukûdan başını kaldırır on kere daha söylersin. Daha sonra secde yapıp aynı tesbihi on kere söylersin. Secdeden başını kaldırınca da on kere tekrarlarsın. Tekrar secdeye varıp yine on kere aynı tesbihi söylersin. İkinci secdeden başını kaldırınca da on kere söylersin. Böylece bir rekatte bunları yetmiş beş defâ söylemiş olursun.

Okudunuz mu?  Ahir zaman fitneleri hakkındaki hadis

Aynı şeyleri dört rek’atte de yaparsın. Dilersen bu namazı her gün bir kere kıl. Her gün yapamazsan haftada bir kere, haftada yapamazsan ayda bir kere, o da olmazsa yılda bir kere yap. Yılda bir kere de kılamazsan hiç olmazsa ömründe bir kere yap.” (Ebû Dâvud, Tatavvu’, 14; Tirmizî, Vitr, 19)

Okudunuz mu?  Göz zinası kul hakkı olurmu

Cevap: Kadir gecesi namazı nedir nasıl kılınır

musab
Kadir gecesinde özellikle tesbih namazı kılmak bidattır.Ve günümüzde neredeyse tüm camilere sokulmuş bir bidattır.İnsanlar da bu uygulamayı görünce kadir gecesi deyince hemen tesbih namazı kılmayacak mıyız diyor.


Cevap: Kadir gecesi namazı nedir nasıl kılınır

mum
Kadir gecesi teşbih namazı kılmanın bidat olduğuna emin misin 🙂

Okudunuz mu?  Kur'anı Kerim ezberlemek

musab
< Kadir gecesi teşbih namazı kılmanın bidat olduğuna emin misin 🙂 >
Videoyu tam izleyemedim.Takılıp durdu açılmadı.İzlediğim kadarıyla Hoca orda Zilhiccenin on günlerinden bahsediyor.Kadir gecesinden bahsetmiyor.

Benim anlatmak istediğim şu;Hoca arefe günü tesbih namazı kıldırıyor olsun.Bunu yaparken sünnet niyetiyle yapmıyor.Peki Kadir Gecesindekine neden karşıyım?Çünkü kadir gecesinde tesbih namazı kılmak artık herkesçe bilinen/uygulanan bir şey olmuş.Yeni gelen nesil bunu sünnet olarak algılamaya başlıyor.

Okudunuz mu?  Gusül alırken Kelime-i Şahadet ve Bilmeden Mürted Olanın Guslü ?

Ama diyelimki ben kendime adet edindim.Her ayın son perşembesi tesbih namazı kılıyorum.Bunu yaparken rasulullahın uygulaması bu şekilde olduğu için değil,kendimi bu şekilde programlamazsam hiç kılmam diye yapıyorum.Ha camilere bu bidat ,yani her perşembe tesbih namazı kılma bidatı sokulmuş olsaydı o zaman bu uygulamamı terk ederdim.Demek istediğimi anlatabildim mi?

Okudunuz mu?  Kadınlar çalışabilir mi? Nureddin Yıldız

Ayrıca profil resmimde x hocanın olması benim o hocayı mutlak doğru kabul ettiğim anlamına gelmez.Yani o videoda hoca kadir gecesinde tesbih namazı kılacağız demiş olsaydı bile durum değişmezdi.Çünkü benim o hocayı sevmem,her dediğini doğru kabul ettiğim anlamına gelmez.Size anlattım o hocayı neden sevdiğimi.Ben gözümü o hocayla açtım,o hocayla İslama ısındım.Bende özel bir yeri vardır.

Okudunuz mu?  Görünmeyen varlıkların baskısı altında yaşamak zorundamıyım ben

kadir gecesi namazı mumsema, YATSI SABAH

Bu kategoride yer alan Babam bizi sevmiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadir gecesi namazı nedir nasıl kılınır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.