Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:37
missa09
Abone

Hazreti ademin karısının adı

Hazreti ademin karısının adı

Kayıtsız Üye
Hazreti Adem peygamberimizin karısının adı nedir?


Cevap: Hazreti ademin karısının adı

Akif
Hazreti Havva.


Cevap: Hazreti ademin karısının adı

melle
hz havva kimdir nasıl yaratıldı? kısaca

Hz Havva annemizin yaratılması

Hz Havva nasıl yaratıldıYeryüzünde yaratılan ilk kadın hZ havva annemizdir. Hz. Havva’nın yaratılışı ile ilgili pek çok rivayetler vardır. Kur’an-ı Kerîm’de, onun Hz. Adem’den veya Âdem aleyhisselâm ile aynı maddeden yaratıldığına dair işaretler vardır: "Sizi bir tek nefisten yaratan ve gönlünün huzura kavuşacağı eşini de ondan var eden Allah’tır."(el-A’râf, 7/189) "Ey İnsanlar! Sizi tek nefisten yaratan, ondan eşini var eden ve her ikisinden pek çok erkek ve kadın türeten Rabbinize karşı gelmekten sakının." (en-Nisâ, 4/1.)

Okudunuz mu?  Karadut şurubu nasıl yapılır?

Bu âyetlere göre Hz. Havva, Adem’den sonra ve onunla aynı maddeden yaratılmıştır. Bazı alimler "… ve eşini de ondan var eden Allah’tır" âyetine dayanarak, Havva’nın Hz. Adem’den, Âdem’in vücudunun bir uzvundan yaratıldığını öne sürmüşler ve bunu destekleyen bazı hadisleri öne sürmüşlerdir.

Okudunuz mu?  Sıkıntı veren insandan kurtulmak için dua

Ebû Hüreyre (r.a.), Hz. Peygamber (SAV) den şöyle bir hadis nakletmiştir: "Kadınlara iyi davranın, çünkü kadın kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri kısmı üst tarafıdır. Onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın, kendi haline bırakırsan sürekli olarak eğri kalır. O halde kadınlara karşı iyi davranın." (Buhârî, Enbiyâ, 1, Nikâh, 80; Müslim, Radâ, 60; İbn Mâce, Tahâre, 77; Dârîmî, Nikâh, 35; Ahmed b. Hanbel. V, 8.)

Okudunuz mu?  Peygamberimizin babasının annesinin adı nedir ?

İblis’in Allah’a isyan edip, cennetten çıkarılışından sonra, Âdem (a.s) cennete yerleştirilir. Kendisi ile teselli olacağı bir eşi olmaksızın yalnız başına bir süre dolaşır. Bir ara uykuya dalıp uyanınca baş ucunda, kendi türünden bir canlı görür. "Sen kimsin?" diye sorar ve "Bir kadın" cevabını alır. Daha sonra, kadına yaratılış nedenini sorar. Kadın; "Benimle teselli bulman için yaratıldım" der. Bu arada, yanlarına gelen melekler, kadının kim olduğunu sorarlar. Hz. Âdem, onun "Havva" olduğunu ve canlı bir şeyden yaratıldığı için, kadına bu adı verdiğini söyler. (İbn Kesir, Muhtasar Tefsîr, İhtisar ve Tahk. M. Alî es-Sâbûnî, 7. baskı, Beyrut 1402/1981, I, 112vd.)

Okudunuz mu?  Peygamberimizin kuranda geçen mucizeleri

Kur’an-ı Kerîm’de, Hz. Havva’nın yaratılma nedeni "Âdem’e hayat arkadaşı olması ve onunla huzur bulması" olarak belirtilir. (bk. el-A’râf, 7/189; Elmalılı, a.g.e. IV. 180-181.) Bu duruma göre, yine insan türünden, Âdem’in yadırgamayacağı, yakınlık ve ünsiyet duyacağı, birlikte yaşayıp, güçlükleri birlikte göğüsleyeceği ve belki en önemlisi de kıyamete kadar gelecek insan neslinin, ilk annesi olacak bir kadın yaratılmıştı.

Okudunuz mu?  Bayram Namazının Kazası Olur mu?

Hz. Ademin karisinin adi, hz ademin eşinin adı nedir

Bu kategoride yer alan Evlilik gerekli mi? Neden evlilik ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hazreti ademin karısının adı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.