Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:11

Tırnak arasındaki pislikler gusle engel mi?

Tırnak arasındaki pislikler gusle engel mi?

mum
Tırnak altındaki madde, Yağlı boya gibi suya engel olan bir madde değilse gusül abdestine engel olmaz.
Ama suyun tırnakların altına engel olacak bir madde ise gusül olmaz tırnak kesilmeli ve temizlenmelidir.


Cevap: Tırnak arasındaki pislikler gusle engel mi?

ASUDE
tırnak arasında olan şey pis olan birşeyse temizlenmelidir iş yüzünden kalan birşeyse oda temizlenmeye çalışmalıdır suyun geçmesine mani değilse sorun olmaz tırnak kesimi bu yüzden önemlidir

Okudunuz mu?  İslam dininde kadınların pantolon giymesi günah mıdır?

Tırnak altında kan abdesti bozar mı?

Kayıtsız Üye
Merhaba,
Konumun açılıp açılmadığından emin olamadığım için tekrar soruyorum kusuruma bakmayın.
Ben yemek yaparken tırnağımın altına soğan kabuğu girip çıkması sonucunda tırnak altında kanama olduğunu fark ettim. Sonra tırnağımın arkasına baktım orada da kuru kan vardı ama başka yere dağılmamıştı yani damla damla akmadı. Sonra su tuttum geçti. Şimdi emin olamıyorum abdestim bozuldu mu bozulmadı mı?
Şimdiden Teşekkürler

Okudunuz mu?  Niyet edip yapmamak

Merhaba,
Yemek yaparken soğan kabuğu tırnağımın altına girip çıkması sonucunda tırnağımın altında kanama olduğunu fark ettim tırnağımın arkasına da baktım kan vardı kurumuş ama dışarı doğru kan akmadı. Hatta su tuttum gitti. Acaba abdestim bozuldu mu yoksa namaz kılabilir miyim?
Şimdiden Teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Yurt dışında domuz satılan yerde çalışmak caiz midir?

Yorum: Tırnak arasındaki pislikler gusle engel mi?

arifselim
Merhaba. Eğer kanın akıp yerinden ayrılacak kadar aktığını düşünüyorsan abdestin bozulmuştur. Yok eğer çok az ve yerinden akacak şekilde değilse abdest bozulmaz. Buna sen karar vereceksin.


numan3434
Peki merak ettiğim "Tırnak altındaki madde, Yağlı boya gibi suya engel olan bir madde değilse gusül abdestine engel olmaz .Ama suyun tırnakların altına engel olacak bir madde ise gusül olmaz tırnak kesilmeli ve temizlenmelidir. " burada örneğin TIRNAĞIN ALTINDAKİ DERİNİN ÜZERİNDE bir pislik olsa toprak toz veya çalıştıktan sonra olan kir( Yağlı boya vb. gibi suya engel olan bir madde hariç) olsa yinede farkeder mi?

Okudunuz mu?  Bilmeden alkol içmek?

Tırnak arasında ki pislikler gusle engel mi, Allaha kufue edeni

Bu kategoride yer alan Alkollü ağız gargarası caiz mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tırnak arasındaki pislikler gusle engel mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.