Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Necasetin ne kadarı namaza manidir ?

Necasetin ne kadarı namaza manidir ?

mum
Necasetin en fazla bir avuç içi kadardan fazla oması namaza engeldir.
Bir avuçtan büyük necaset temizlenmelidir.


Cevap: Necasetin ne kadarı namaza manidir ?

HADİE
müslüman temiz olmalıdır ve ibadetlerinide temiz yapmalıdır çünkü Allahın huzuruna çıkmak anlamına gelen namaz ibedeti saygı ve sevgiyi gerektirir necasetin olduğu durumlarda hemen temizlenmelidir

Okudunuz mu?  Cemaatle namaz kılarken birinci saftan sonra ikinci saf oluşturulurken nereden başlan

Yorum: Necasetin ne kadarı namaza manidir ?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Aklıma bir soru takıldı. Mesela bayanlardan gelen günlük akıntıların miktarı ne kadar olsa ve iç çamaşırına bulaşsa namaza manidir ? Ben çok vesvese yapıyorum. Mesela bazen iç çamaşırımda gözle görülür bir şey olamamasına rağmen sanki necaset bulaşmıştır da namazım kabul olmayacak diye düşünüyorum. Bir iki damla değse bile namaza mani midir ? Bazıları ise bunun temiz olduğunu söylüyor gözyaşı gibi. Ne kadar doğru ?
(Düzeltme)

Okudunuz mu?  Dizi ağrıdığı için Teşehhüde oturamayan nasıl namaz kılar?

Yorum: Necasetin ne kadarı namaza manidir ?

mum
Affedilen miktar, bir avuç içi kadardır


Kayıtsız Üye
Peki akıntı bir avuç içinden az olup da değiştirmeden namaz kılmak günah değil midir ? Yani hiçbir zararı yok mudur yoksa yine de değiştirmek daha mı iyidir ?
Bir de bu akıntılara meni, mezi dahil mi ?

Okudunuz mu?  Rükû ve secdede, Subhane Rabbiyel...

Ebû Mansur
Eğer yaş bir madde ise, el ayası dediğimiz avuç içinden daha geniş bir alana yayılmamış olması şarttır. El ayasından fazla bir kısmı ıslatmış olan pislik, namaza mânidir. Namaz kılabilmek için bu miktardaki pisliklerden temizlenmek farzdır.

Bu miktarlardan aşağı olan pislikler, namazın sıhhatine engel teşkil etmez. Ancak yine de bu miktar pisliğin -eğer mümkünse- yok edilmesi sünnettir.
Meni mezide necistir.

Bu kategoride yer alan Dar veya içini gösteren elbiselerle namaz kılınabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Necasetin ne kadarı namaza manidir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.