Anasayfa
9 Haziran 2021, 10:04
Namazlar
Yönetici

Dizi ağrıdığı için Teşehhüde oturamayan nasıl namaz kılar?

Dizi ağrıdığı için Teşehhüde oturamayan nasıl namaz kılar?

Çaylak2017
Sol dizimdeki ağrı ve dizin hemen altındaki ufak bir yaradan dolayı bugün teşehhüde oturamadığımı farkettim. Secde yapabiliyorum. Öğle vaktinin çıkmasına az kaldı. Namazı nasıl kılmam gerekiyor? (Sabah fazla bir sorun olmamıştı ama şu an için dizlerimin üstüne oturmam mümkün değil; eziyet oluyor. Teşehhüd yerine bağdaş kurup otursam olur mu? Diğer rükunleri yapabiliyorum)

Okudunuz mu?  Sabah namazı saat kaçtan sonra kazaya kalır

Yorum: Dizi ağrıdığı için Teşehhüde oturamayan nasıl namaz kılar?

ACİLSERVİS
Sol ayağını sağ ayağının altına koyabilirsin. Şafiilerin tahiyyatta oturduğu gibi. Oda olmazsa ayağını öne doğru uzat ama sandalyede sakın namaz kılma.


Yorum: Dizi ağrıdığı için Teşehhüde oturamayan nasıl namaz kılar?

Çaylak2017
< Sol ayağını sağ ayağının altına koyabilirsin. Şafiilerin tahiyyatta oturduğu gibi. Oda olmazsa ayağını öne doğru uzat ama sandalyede sakın namaz kılma. >
Bahsettiğiniz pozisyonu tam anlayamadım. Teşehhütte dizlerimin üzerine oturmak yerine bağdaş kursam olur mu? Dizlerimi büküp de geriye tam yaslanıp dik duramıyorum şu an, çok ağrı yapıyor. Yani sorun sırf sol dizimdeki yara değil. Nedense iki ayağım da ağrıyor bugün, sol diz daha kötü durumda.

Okudunuz mu?  Son oturuşta selam vermeden kendi fiili ile namazdan çıkan birinin namazı geçerlimi

Yorum: Dizi ağrıdığı için Teşehhüde oturamayan nasıl namaz kılar?

ACİLSERVİS
Araştırabilmen için şafiler gibi dedim.
Bu şekilde kalçanın üzerine oturmuş olacaksın.
Diğeri olmazsa yaslanmadan ayağını veya ayaklarını önüne uzat.

Dizi ağrıdığı için Teşehhüde oturamayan nasıl namaz kılar?

Dizi ağrıdığı için Teşehhüde oturamayan nasıl namaz kılar?


Çaylak2017
Hocam çok sağolun, Allah(cc) razı olsun, ikindinin farzını yeniden kıldım. Yalnız sizin verdiğiniz bayan resmi gibi ancak oturabildim. Sizin dediğiniz erkekler için şu şekillerde anladığım kadarıyla

Okudunuz mu?  Bir camide cemaati kaçıran kimse tek başına kılarken kamet getirmeli midir?

ama o şekilde oturamadım, parmaklar bükülmüyor; İnşAllah kabul olmuştur. Göğsümü kıbleden başka tarafa çevirmediğim sürece sorun olmuyor, değil mi?


ACİLSERVİS
Parmakları bükmene gerek yok ayağının üst kısmı yere değebilir. Verdiğin resmi gördüm bükülü olduğu ve ağır geleceği için onu vermedim zaten.

Okudunuz mu?  Sehiv secdesi ne zaman ve nasıl yapılır?

Çaylak2017
< Parmakları bükmene gerek yok ayağının üst kısmı yere değebilir. Verdiğin resmi gördüm bükülü olduğu ve ağır geleceği için onu vermedim zaten. >
Verdiğim erkek resmindeki gibi, ama parmaklar düz olarak ayağın üst kısmı yere değecek şekilde de denedim; fakat maalesef sağ dizi de o şekilde tam bükemiyorum şu an için. Ben de verdiğiniz bayan resmi gibi bir oturuş yapmak zorunda kaldım. Yani bir erkeğin o şekilde oturması kabul olmuş mudur? İkindinin sünnetini ve farzını da kıldım o şekil az önce. İnşAllah Allah(cc) kabul eder.

Okudunuz mu?  Namazdan sonra yapılacak dualar

Yarın sabah camide cemaatle Bayram Namazını bu şekilde oturarak kılabilir miyim; yoksa bayan gibi oturan bir erkeğe cemaat garip garip bakar mı? Bayram Namazı bu durumda bana vacip midir?


ACİLSERVİS
Biz şafii olarak her zaman böyle otururuz. Peygamberimizde böyle namaz kılmıştır. Parmakları herkes düzgün koyamayabilir ama şekil olarak biz erkeklerin de oturuşu budur.

Okudunuz mu?  Cuma namazı bayanlara farz mıdır?

Çaylak2017
Yardımlarınız için de çok teşekkür ederim; Allah(cc) razı olsun. Benim demek istediğim, şu andaki halimle ancak o sizin verdiğiniz bayan resmindeki gibi oturabildiğimdi. (Sağ ayağı ne dikebiliyorum ne de ayağı düz olarak yatırabiliyorum, kalas gibiyim anlayacağınız) Yani şu şekilde Şafi erkek oturuşunu düzgün yapamadığımı belirttim:

Okudunuz mu?  İhlas suresi yanlış okunsa

Dizi ağrıdığı için Teşehhüde oturamayan nasıl namaz kılar?

Hakkınızı helal edin; kimseyi küstürmek gücendirmek istemedim, istemem de.


ACİLSERVİS
Gerçek oturuş gösterdiğin gibidir ama rahatsız ve alışık olmadığın için ağır gelebilir diye düşündüm. Önemli olan oturabilmendi. Ayağını dikmeni o yüzden söylemedim. Varsa hakkım helaldir sende helal et.


Çaylak2017
Varsa hakkım helal olsun hocam; çok yardımınız dokundu. Allah(cc) razı olsun.

Okudunuz mu?  Bir şeyin hayırlı olup olmadığını anlamak için kılınan namaz ?

Diz ve bacaklarımla ilgili sorunum hâlâ sürüyor. Acaba şu anda Cuma namazı kılmak bana farz olur mu?

Diz ve bacaklarım ağrıdığı için 6 gündür namazı normal şekilde teşehhüde oturmak yerine, ancak oturuşu arkam üstüne oturarak ve bacakları sağa sererek yapabiliyorum. Çok şükür diğer rukünlerde sorun yaşamıyorum. Bu durumda Cuma namazı kılmak bana farz mıdır? (erkek) Camide cemaatla bu şekilde oturarak kılınmasında bir mahzur var mıdır?

Okudunuz mu?  Namazdan sonra camide cemaatin musâfaha yapması bidat midir?

arifselim
Camiye gidebiliyorsan camiye gitmek sana zarar vermiyorsa cuma sana farzdır. Cumada da oturabildiğin şekilde otur ve namazını öyle kıl. Allah kabul eylesin.


dizlerim ağrıyor oturarak namaz kılabilirmiyim

Bu kategoride yer alan Sünnet'te ve farz'da aynı sureler okunur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dizi ağrıdığı için Teşehhüde oturamayan nasıl namaz kılar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.