Anasayfa
5 Haziran 2023, 23:03
missa08
Abone

Sınavda çıkacak soruları öğrenmek kul hakkı mıdır

Sınavda çıkacak soruları öğrenmek kul hakkı mıdır

Kayıtsız Üye
Sinavdan önce cikma ihtimali olan cevaplardan bazilarini bilmek ve bu sekilde memur olduğu için kazandığı maaş haram mi oyle ise ne yapmali istifa etse yeterli mi lütfen detayli bilgi


Cevap: Sınavda çıkacak soruları öğrenmek kul hakkı mıdır

Fetva Meclisi
Sınavlarda kopya çekmek sınav sorularını önceden almak başkasının hakkına girdiğinden dolayı kul hakkıdır. Maaş konusuna gelince Sonuçta görev yapmasından ötürü emeğinden dolayı maaşta bir sakınca yoktur.


Kul Hakkınamı Girdik (sınav)

Kayıtsız Üye
Kul hakkınami girdik biz (yada ben?)
Biz okul için (sınavımız için) şirket ziyaret etmeliydik ve öğretmenin bize verdiği soruları orda sormak zorundaydık. Ve öğretmenin bize verdiği soruları sınavda öğretmen bize soracak, bizde şirketten aldığımız cevabı sınavda öğretmene cevaplamalıyız. AMA bu soruları sadece bir kişi sordu (yani cevpları aldı) bizim sınıftan. Ve bana yolladı cevapları. Bende herkese yolladım. Şimdi herkes sınava hazırlanıyor (yani ezberlemeli o kadar sorunun cevabınıki, sınavda cevap verebilsin diye).

Okudunuz mu?  İmam hatip hızlandırılmış eğitime normalden geçiş yapılabiliyor mu?

Bu kul hakkımıdır?


Yorum: Sınavda çıkacak soruları öğrenmek kul hakkı mıdır

Omer Faruk
1. soruya verilen cevap yanlıştır soru çalarak sınav kazanmış birinin kazandığı makam kul hakkı olduğu gibi haketmediği için aldığı maaş da haramdır. Bu şuna benzer bir kişi bir traktör çalar onunla yük taşır para kazanırsa sonuç ne olur? Tabii ki hem çalması hem de bu çaldığının üzerinden kazandığı para haram olur. Çünkü eğer traktör çalmasaydı yük taşıyamayacak ve bu şekilde para kazanması mümkün olmayacaktı. Traktör şoförlüğü yapıp emek harcayarak para kazanması helal gözükse de traktör çalmadığı takdirde böyle bir emek işe yaramayacaktı ve para kazanamayacaktı. Sonuç olarak hırsızlık suç olduğu gibi bu hırsızlık dolayısıyla elde edilen bütün karlar da haramdır, kul hakkıdır.

Okudunuz mu?  Hangi vakitte kaç rekat sünet ve farz veya kazası kılınır

2. Öğretmeniniz zaten hepinize aynı soruyu vermiş dolayısıyla hepinizin aynı soruya aynı cevabı vermenizin bir mahsuru yok dolayısıyla kul hakkına girmiş olmazsınız.


Kayıtsız Üye
arkadaşlar ben sınavlara çalışmak için internetten test yapıyorum bazı test sorularının aynısı sınavdada çıkıyor kul hakkına girermiyim? lütfen cevap verin

Okudunuz mu?  Erkekler yüzük takabilir mi ?

Kayıtsız Üye
Öğretmenin ile konuşmalısın bu durumu


kul hakkı, sınav sorularına kul hakkı

Bu kategoride yer alan Kurandaki aşırların listesi sayfa numarası ve ayet sayısı lazım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sınavda çıkacak soruları öğrenmek kul hakkı mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.