Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:44
missa0555
Editor

Sınavda hata yapıp geçmek kul hakkı olur mu

Sınavda hata yapıp geçmek kul hakkı olur mu

kadir140
selamun aleyküm
Kafamı karıştıran,içimi rahatsız eden bir mesele var bu yüzden yazmak istedim.
Şimdi ben itfaiye bölümü mezunuyum atanmak için bize c sınıfı ehliyet şartı koydular bende bunun için kursa yazıldım ve dün sınava girdim.Fakat yönetmelikte yazan kırmızı hatalardan birini yaptım(adayın sınavına son veren hatalar) fakat bunu müfettiş görmedi veya iyi niyetle görmezden geldi ve sınavı kazandım.2 ay sonra kpss sınavına girecem ve orda alınan puanla atama için tercih yapılacak.
Şimdi sorum şu;
Atıyorum ben 85 puan aldım ve diğer adayda 84 puan aldı,haliyle tercih hakkı benim olacak öncelikli olarak.fakat yinede yarın mahkeme-i kübrada bu kişi çıkıpta sen ehliyeti haksız yere aldın,yaptığın hata yüzünden seni bıraksaydılar ben şuan senin yerine atanacaktım diyerek bir hak iddia edebilir mi ?
Umarım meseleyi anlaşılır bir şekilde anlatabilmişimdir.

Okudunuz mu?  3 aylarda aralıksız oruç tutmak

Yorum: Sınavda hata yapıp geçmek kul hakkı olur mu

arifselim
Aleykum selam. Müslüman daima dürüst olması gerekir. Eğer için rahat etmediyse bir haksızlık olduğunu kesin bir şekilde biliyorsan yetkili olan kimselerden birine danışarak ne şekilde hareket etmen gerektiğini sorabilir ve ona göre hareket edebilirsin.

Okudunuz mu?  Vefat Eden Kişinin Arkasından Dinen Ne Yapılır?

Yorum: Sınavda hata yapıp geçmek kul hakkı olur mu

kadir140
Ya aslında ben şöyle düşünüyorum.Sonuçta mesleğe atanırken bize tercih yapma önceliğini kazandıran kpss puanı olacak.Ehliyet,atama yapılırken istenen bir belge niteliğinde olacak sadece.Bu noktada ben eğer ki kpss den yüksek puan almışsam diğer adaydan zaten tercih önceliğin hak etmiş olmuyor muyum ? Ehliyetin ne şekilde alındığı o kişeye hak talep etme hakkını vermez ki ? Bu konu hakkında ki düşüncen nedir senin ?

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin güvenilir bir insan olmasını ayet ve hadislerle açıklaya bilir misiniz?

Kul Hakkı ile İlgili Bir Mesele

kadir140
Hani ben şöyle düşünüyorum aslında;
”sonuçta mesleğe atanırken bize tercih yapma önceliğini kpss den aldığımız puanlar verecek.Bu nokta da ehliyet,tercih yaptıktan sonra atama için istenilecek bir belge niteliğinde olacak sadece.Eğer ki ben diğer adaydan daha yüksek puan almışsam zaten tercih önceliği benim oluyor.Bu noktada ehliyeti ne şekilde aldığım (hak ederek veya etmeyerek) o kişeye bir hak talep etme hakkını vermez ki değil mi ?”

Okudunuz mu?  Dil Yarası - Hikaye

Yani sonra da diyorum ki acaba nefsim bunları duymak istediği için mi böyle düşünüyorum.O yüzden sizinde fikirlerinizi almak için konu olarak açtım buraya.

Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.


Omer Faruk
Kardeşim,

Yaptığın hatayı komisyon üyesi hata olarak görseydi zaten kalırdın. Atanmanda da KPSS’nin etkili olduğnu söylüyorsun. Fazla vesvese yapıyorsun.

Okudunuz mu?  Kitaplarla ilgili hikaye

Sonuçta, kopya çekmemişsin, sorumlu biri varsa o GEÇTİN kararını veren kimsedir. Görüp görmemek de onun sorumluluğunda.

İslamda bir kural vardır: "Fetvayı kadıya sor bir de dön vicdanına sor!" derler. Bunu hangi hocaya sorarsan sor sana son söyleyeceği söz budur.


Kayıtsız Üye
Bu ne güzel bir ahlak duygulandım.
Sınavda her hangi bir kastınız yada suç teşkil edecek bir niyetiniz yok. Size bir hata yaptın mı bizim görmediğimiz ?? diye soruldu ve siz yalan söylediyseniz bu bir kusurdur. Sorumlulugu vardir. Yaptiginiz bir hatayı görmemek sınav yapanın kusurudur. Bu görev size ait degildir. Bir çok kişi sinav sirasinda belki bir çok hata yapıyor farkinda olmadan ve yetkili bunu goremiyorsa bu sınava gireni baglamaz.

Okudunuz mu?  Hz. Adem (as)'in boyu ne kadardır ve kaç yıl yaşamıştır?

kirmizihali
Selamun aleyküm Ben EBA da ödev yapıyordum ama bazı soruları anlayamadım geçtim. Anlayamadıklarımın bazılarına baktım ama yapamadım. Sonra 1 2 soru kalmıştı, ödevi bitirmek üzereydim. 1 soruya baktım anlayamadım sonra bitir düğmesine bastım. Son soruya hiç bakamadım. Tamamlanma yüzdesi var. O ödevin tamamlayıp tamamlanmadığına bakıyor. %100 yazıyordu ben o soruya bakmadım belki bazı sorulara da bakmamışımdır. Orada %100 yazıyor tamamladım ben burda öğretmeni kandırıp bir şey hile yapmış oluyorum? Yaptığım Kul Hakkı mı? Yoksa ben fazla mı kafaya takıyorum?

Okudunuz mu?  Namazı yarıda kesmek

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Oradaki %100 hepsi doğru anlamına gelmez. Testin tamamen bittiği anlamına gelir. Ayrıca bir kandırmaca yok. Testte istediğin zaman ara verebilir istediğin zaman araştırma yapabilirsin. Kimseyi kandırmıyorsun.
Kul hakkını elbette önemse ama bunu vesveseye çevirme mesajların bu hastalığın olduğunu gösteriyor.

Bu kategoride yer alan Evde hafızlık nasıl yapılır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sınavda hata yapıp geçmek kul hakkı olur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.