Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

Nefsime yenik düşüyorum

Nefsime yenik düşüyorum

malikbin
Selamunaleyküm. Ben 18 yaşında bir erkeğim. Allah’a şükür 5 vakit namazımı kılıyorum. Fakat nefsimle çok savaşıyorum ve bazen yenik düşüyorum sürekli cinsel içerikli videolar izliyorum ama istimna etmiyorum bazende gece boşalması yaşıyorum kendimi huzursuz hissediyorum. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Crack yapmak günah mı ?

Cevap: Nefsime yenik düşüyorum

Şema
< sürekli cinsel içerikli videolar izliyorum >
Bu göz zinasıdır, kalbindeki nuru söndürür. Elinden geldiği kadar bu gibi kötü işlerden uzak dur.
Allahtan af dile tevbe et


Yorum: Nefsime yenik düşüyorum

Kayıtsız Üye
S.a. arkadaşlar
Hayatimda ilk defa anne babamdan habersiz bir yere uye oldim oda mecburiyetten ailem ve ben risale okuruz cemaate gideriz hatta annem orada abla ama ben masturbasyon yapiyorum ve sirf zevk için kendime hakim olamiyorum onceleri ne olduguni bilmiyordum sonradan ogrendim bunu kimse bilmiyor çok uzuluyorum agliyorum ama yapiyorum hemde ergenim ve 3-4 gun yalandan namaz kiliyor gibi yapip gusulsuz gezdigim oluyor hemde 8. Sinif ogrencisiyim ne yapabilirim derste çalısamiyorum lütfen yardımcı olun arkadaşlar lütfen

Okudunuz mu?  Söyleyip söylemediğini hatırlamamak

Yorum: Nefsime yenik düşüyorum

arifselim
Aleykum selam. Helal ve haramı bilen birisi olarak nefsinle mücadele etmelisin. Kendini faydalı işlerle daha çok meşgul et. Seni bu fiili işlemeye ileten işlerden uzak dur. İmkan ve fırsat buldukça oruç tut. Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Burna su verince sümük gelmesi

#UguR
Vaktinizi başka şeylerle meşgul ederseniz zaten öyle cinsel içerikli videolarda izlemezsiniz. Kur’an okuyun, spor yapın. Bilgisayarda kötü yerlere girmeyin.


ozkan
selamun aleykum hocam yaş 21 önceden namaz kılabildiğimce kılardım şimdi kılmıyorum cünub geziyorum nefsime yenik düşüyorum bir keresinde bir hoca bana durduk yere gel seni okuyalım falan dedi hiç bir şey söylemediğim halde bende konuyu değiştirip kaçtım bir yerde dinle fazla araştırma yapanlar dinden uzaklaşıp şeytan onlarla çalışır diyordu bu olabilir mi ya şeytan veya cin manevi zarar veriyor olabilir mi teşekkürler hocam?

Okudunuz mu?  Hakkı ve sabrı tavsiye etmek

arifselim
Aleykum selam. Şeytan sadece insana vesvese yani düşüncesine bir şey verebilir o kadar. Kendi günahlarımızı ne şeytana nede başka şeylere bahane aramamalıyız. Elbette şeytan işini yapacaktır ve bizde Allah’ın bir kulu olarak işimizi yapacağız. Nefsimizle mücadele etmeliyiz. Dünya çok kısadır ve imtihan yeridir. Hemen tövbe istiğfar et ve kendine çeki düzen ver. Allah, tövbe eden kulunu affeder ve onu tertemiz eder.

Okudunuz mu?  Allahu Ekber yerine Allahu Ekbar Demek

Kayıtsız Üye
Sürekli namazımı kılıyordum. Bir gün nefsime yenik düştüm alkol aldım. Çok utanıyorum Rabbimden çok. Bildiğim kadarıyla alkol vücuttan 40 gün çıkmıyormuş. Şimdi ben 40 gün namaz kılamayacak mıyım


Şem’a
40 gün ibadet kabul olmaz anlayışı yanlıştır, dini bir kural değildir.
Tövbe edin ve namazınızı aksatmayın.

Okudunuz mu?  Beyin ölümü gerçekleşen kişi

nefsime yenik düşüyorum, Nefsime yenik

Bu kategoride yer alan Cünüplük nedir? Nasıl cünüp olunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nefsime yenik düşüyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.