Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:36
missa1
Abone

Kısmet ve evlilik

Kısmet ve evlilik

Ka Esra
Selamın Aleyküm hocam
Ben 23 yaşındayım mayısta 24 olacağım ama şimdiye kadar sadece 1 talibim oldu. O kişiyi de ailem istemediği için kabul etmedim. Kendim de çekimser kalmıştım. Onun dışında beni kimse istemeye gelmedi. İlkokul lise üniversiteden birçok arkadaşım evlendi diğerleri de nişanlı evli veya nişanlı olmayan çok az kişi var. Hal böyle olunca da korkuyorum evde kalmaktan. Kendi ailemi düzenimi yuvamı kurmak evlenmek gerçekten istiyorum. Bir ay önce de babam felç geçirdi. Sağ tarafı tutmuyor. Konuşamıyor ve anlaması ve bilinci pek yerinde değil. Rabbim bizi büyük bir imtihandan geçiriyor. 5 kardeşiz iki ablam 30 yaşında üç yıl önce evlendi. Bir tane de evde 32 yaşında bekar ablam var. Bir de ben varım. Dördümüz de üniversite bitirdik sadece büyük ablam atandı. Diğer üçümüzde atanamadık. Hem evlenmedik hem iş konusunda kısmet darlığımız var. Yani babam bizim bu halimizi gördükçe kendini çok üzdü. Bize üzüldüğü için hastalığa tutuldu sanırım. Tabi bu şekilde imtihan edilmek varmış kaderimizde inşAllah Rabbim en kısa zamanda şifasını verir. Babam için sizden dua evlenmek için de nasihat yada öneri bekliyorum. Hayırlı günler.

Okudunuz mu?  3 kere tövbe ettim ve bozdum, bir kez daha bozarsam büyük günaha girebilirmişim doğru mu?

Cevap: Kısmet ve evlilik

Fetva Meclisi
Öncelikli olarak Allah’tan babanız için şifa diliyoruz. Değerli kardeşimiz. Kısmet Sözlükte: Kader, talih, nasip; kazanç talihi: Bölme, taksim, pay etme işlemidir. Evlilikte kısmetim kapalı diye bir söz doğru olan bir söz değildir. Kısmetiniz kapalı olsa, nefes bile alamazdınız. Kısmetin kapalı olup olmadığını insan bilemediği için, kendi isteği olan bir şeyi elde etmek için bazı sebeplere teşebbüs etmesi gerekir. Bu sebeplere teşebbüsten sonra şayet istediğimiz şeyi elde edersek, şükrederiz. Şayet istediğimiz şey elde edilmez ise, o zaman hakkımızda hayırlı değilmiş deyip, verilmediği için ve ahirette isteğimizin daha güzelinin verileceğine iman edip yine şükrederiz.

Okudunuz mu?  Namazda ğayın Harfini Ayın Olarak Okumak

Şunu hiç unutmamak gerektir ki, Allah yarattığı kulunun kısmetini asla bağlamaz. Bu fani dünyada kısmetini bekleyenler bekleme süresini iyi fırsat bilmeli ve kendi özelliklerini geliştirip vasıflarını çoğaltmayı hedef almalıdır. Dua fiilini asla terk etmeyeceğiz. Dualarımızda Rabbimizden daima hayırlı olan şeylere bizi yöneltmesi için niyazda bulunacağız ve Dualarımıza cevap verecek olan Yüce Yaratıcının olduğunu unutmayacağız Bir hadis-i şerifte Peygamber efendimiz Hz Muhammed (sav) buyuruyor ki " Canım elinde olan Allah’a yemin ederim ki Allah Azze Ve Celle duasını kabul etmeyeceği hiçbir mümine dua etmeyi nasip etmez" Dualarımız kabul olunacağı ümidi içinde olup her daim Allah’a sığınacağız çünkü O bize vekil olarak yeter. Selametle kalınız….

Bu kategoride yer alan Alçılı Ayakla Abdest veya Gusul Nasıl Alınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kısmet ve evlilik Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.