Anasayfa
11 Ağustos 2023, 16:04
missa07
Abone

Gecenin son üçte biri nasıl hesaplanır

Gecenin son üçte biri nasıl hesaplanır

Kayıtsız Üye
Akşam Ezanı 16:43’de okundu imsak 05:23’de okunacak ben hesaplayamadım yardımcı olur musunuz ? Gecenin son üçte biri hangi saat oluyor yani ?


Cevap: Gecenin son üçte biri nasıl hesaplanır

mum
Akşam ile imsak arasında kalan saat sayısı 7 dir.
7 saati 3’e böldüğünüzde 2.3 çıkıyor. yani imsaka kalan son 2.5 saat gecein son 3 te biridir.

Okudunuz mu?  Beyruha Nedir?

sözün özü verdiğiniz saate göre gecenin 3 te 1 i, 3:00 5:24 arasıdır.


Yorum: Gecenin son üçte biri nasıl hesaplanır

Kayıtsız Üye
Konu eski ama önemli bir konu. Yanlış hesap yapılmış yukarıda. Akşam ile imsak arasında 7 saatten fazla bir zaman vardır. Şu anda mevcut olan saate göre akşam 17:43 imsak 6:42 dür. Hesaplama saat gece 00:00 a kadar 6 saat 17 dakikadır. Devamında imsak vaktine kadar ise 6 saat 42 dakika vardır. İkisinin toplamı 12 saat 59 dakikadır. Bunu üçe böldüğümüzde ise 4 saat 20 dakika çıkmaktadır. ( ortalama aldım 19 dakika 30 saniye çıkar normalde sonuç ) bu sonucu imsak vaktinden düşersek gecenin son 3te 1 vakiti bulunur. Oda 02:23 gecenin son bölümünün başlangıcıdır. Selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Arkadaşlar tarafından dışlanmak

gecenin son üçte birini hesaplama, gecenin üçte biri hangi saat, gecenin üçte biri ne zamandır

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gecenin son üçte biri nasıl hesaplanır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.