Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:36

Kumarın bireysel ve toplumsal zararları nelerdir

Kumarın bireysel ve toplumsal zararları nelerdir

mum
Kumarın kişiye zararları madde madde

  • Kumar oynamak kişiyi cehenneme sürükler
  • Aile arası ilişkileri bozar
  • İnsanları birbirinden uzaklaşır ölüme kadar sürükler
  • Kumar tembelliğe alıştırır
  • Kötü çevrelere bulaştırır

Kumar tembel, kısa yoldan kazanç sağlama peşinde olan, helal haram lokmaya dikkat etmeyen insanların işidir.
Kumarın insanlara ne kadar büyük zararlar verdiğini her gün gazetelerde ve televizyonlarda, görmek mümkündür. Kumar borcu yüzünden intihar eden, her şeyini kaybettiği için ailesi dağılan, senelerce uğraşıp kazandığı mal varlığını birkaç saat içinde tamamen kaybedip bunalıma giren, bundan dolayı gözünü kırpmadan cinayet işleyebilen insanların haberleri her gün karşımıza çıkmaktadır. Yıkılan ailelerin, parçalanmış evliliklerin, haksız yolla kazanılan paraların üzerine bina edilen bu sektör, ahlaki yozlaşmanın çok önemli bir örneğidir. Günümüzde internet üzerinden sanal ortamlarda da kumar oynanmakta ve bu durum gün geçtikçe daha büyük yıkımlara yol açmaktadır.
Yüce Allah Mâide Sûresinin 90 ve 91. Ayetlerinde mealen şöyle buyurmaktadır:
Ey İman edenler! İçki kumar (tapınmak için) dikilen taşlar fal ve şans okları şüphesiz şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan içkide ve kumarda ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçmez misiniz? Allah’a itaat edin Resule de itaat edin ve (kötülüklerden) sakının. Eğer (itaatten) yüz çevirirseniz bilin ki elçimizin vazifesi apaçık duyurmak ve bildirmektir.
O halde hem Allah’ın gazabını hem de toplumun nefretini celbeden Allah’ın haram kıldığı bu gibi fenalıklardan uzak duralım ve çevremizi de uzak tutmaya çalışalım.

Okudunuz mu?  İçki satan birinin işini yapmak caiz mi?

Cevap: Kumarın bireysel ve toplumsal zararları nelerdir

AYSEN
kumar oynamak dinen günahtır Allahın emirlerine karşı gelen insana dünyadada ahirettede sıkıntılar musallat olur ve güzel bir hayat yaşayamaz


kumarın topluma ve aileye verdiği zararlar nelerdir, kumar oynamanın bireysel ve toplumsal zararları nelerdir, kumarın zararları maddeler halinde

Bu kategoride yer alan Bir erkeğin bütün vücudunu traş etmesi harammı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kumarın bireysel ve toplumsal zararları nelerdir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.