Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:31
missa1
Abone

Mezi ve meni ile sorular

Mezi ve meni ile sorular

Kayıtsız Üye
Merhabalar. Ben çok vesvese yapiyorum ve meni mi mezi mi ayirtamiyorum sorularim şu tek tek cevaplarsaniz sevinirim şimdiden Allah razı olsun:)
1. Mezi kokar mi ?kurursa da sari bir renkte mi olur ve meni hangi renk olur kurursa? Okuldan geldikten sonra sari bir leke oluyor bu ne olabilir çok da yürüyorum terle mi alaka?
2. Hanefi mezebine göre birisinin tenine dokunmak abdesti bozar şehvet duyulunca. Şehvet hissi nasıl bir hissdir? Avret yerim kaslanirmi? Nerden biliriz?
3.mezi beyaz mi yada şeffaf midir? Kadinda beyaz akinti abdesti bozar mı? Meziden nasıl ayirt edebiliriz?
4. Cok yürürken akinti geliyor abdesti bozar mı? okula gidiyorum bilerek bakmamak bildigim halde akinti diye (geldi hissedim) bakmamak olur mu?

Okudunuz mu?  Yemin ettim ama çok pişmanım, bozmak istiyorum kefaretin nedir?

Cevap: Mezi ve meni ile sorular

Fetva Meclisi
Değerli kardeşimiz Mezi idrarla aynı durumda olduğu için svımsı bir sudur. İnsanda Dört çeşit su vardır bular 1- Meni 2- Mezi 3- Vedi 4- İdrar dır. Netice itibarı ile guslü gerektiren durum sadece menidir. Meninin hangi hallerde olursa olsun sıçrayarak ve lezzete hasıl olması kişiyi cünup eder yıkanması farz olur. Mezi idrarla birlik geldiği için meni değildir bu durumda mükellefin gusül abdesti almasına gerek yoktur….


mezi, Mezi ne zaman cikar ve kokar mi

Bu kategoride yer alan Allah duamı kabul etmiyor ne yapmam lazım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mezi ve meni ile sorular Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.