Anasayfa
7 Mart 2023, 12:19

Bilmeden haram yemek günah mı

Bilmeden haram yemek günah mı

mum
Bilmeden/istemeden haram yemek günah değildir.
Çünkü günahı bilinçli yapan haram işlemiş olur, bilmemek mazerettir.
Örneğin biri size su diye içki vermesi ve o içkiyi yudumlamanız gibi…


Cevap: Bilmeden haram yemek günah mı

ASUDE
bu durum bilmeyerek oruç bomak gibi kişi bilmeyerek yanlışlıkla yaptığı şeyden sorumlu tutulmaz ama yine tövbesini yapmalı ve yaptığını birdaha yapmamalıdır

Okudunuz mu?  Gayri müslim bir arkadaşın cenazesine katılmakta bir mahsur var mıdır

Bilmeden Haram Bir şey Yemek.

Beyza52298
Öncelikle selamım aleyküm bayramınız mübarek olsun.
Kahvaltıda başıma bir şey geldi,sizinle paylaşmak istiyorum.
Ben Almanya’dan yazıyorum ve 13 yaşındayım.Burada bazı peynirlerin içine Lab yani sanırsam dananın midesinden alınan bir şey konuluyor.Bende bunu biliyordum ama kahvaltı esnasında bu peynire böyle bir şey konulmamıştır düşüncesiyle pakete bakmadan yedim.Baktıktan sonra gördüm ki içinde bu maddeden varmış.Bu hayvanın da Almanya’da helal bir şekilde kesilme olasılığı düşüktür.Ben çok pişmanım ne yapacağım şimdi?Tövbe etsem bana günah olurmu?
Teşekkür ederim hakkınızı helal edin.

Okudunuz mu?  Ben 7 yıl evli kaldım. Kocam akıl hastası olduğu ve kayın validemden çok şiddet gördüğüm için boşandım.

Yorum: Bilmeden haram yemek günah mı

Ensar
Bilmeden yemiş olduğunuz haramdan mesul değilsiniz. Yemiş olduğunuz şeylerin sağlam güvenilir yerlerden olduğuna dikkat edin. İnşaAllah bundan sorumlu değilsiniz dir. Ayrıca danadan alınan o madde necis değilse sorun yoktur. Hayırlı Bayramlar


bilmeden haram yemek, bilmeden haram yemek günah mı, bilmeyerek haram yemek

Bu kategoride yer alan Şöyle bir şey duymuştum, ekmek, Kuranı Kerimden biraz daha üstündür diye. Bu söz doğru mudur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bilmeden haram yemek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.