Anasayfa
27 Kasım 2023, 14:33
missa04
Abone

Yuva kurtarmak için yalan yere yemin etmek

Yuva kurtarmak için yalan yere yemin etmek

Kayıtsız Üye
Yalan yere yaptigim biseye yapmadim diye yuvami kurtarmak için kurana el basarak yamin ettim togbesi ve keffareti nedir


Cevap: Yuva kurtarmak için yalan yere yemin etmek

Fetva Meclisi
Değerli kardeşimiz. Dinimiz yalan hakkında o kadar titizdir ki Hadis-i şerifte peygamberimiz şakada olsa yalan yere yemin etmeyiniz diye bizlere buyurmuştur. Dinimiz yalan söylemeyi haram kılmıştır. Sadece bir konuda yalan söylemeyi caiz gören alimlerimiz olmuştur buda Yıkılacak yuvanın yani iki karı kocanın arasını düzeltmek için bunun dışında yalan söylemek büyük günahlardandır. Heleki kurana el basak yalanda olasa yemin etmek asla caiz değildir. Sizler bu durumda Allah’tan af ve mağfiret dileyiniz. Ve bir daha kurana el basarak yalan yere yuva kurtarmak maksadıyla olsa bile yemin etmeyiniz. İslamda yemin kefarati sabah Akşam 10 fakiri doyurmaktır.


Yorum: Yuva kurtarmak için yalan yere yemin etmek

Efe3408
Selamunaleykum gecmıste esıme yanlıslarım oldu ve en son olayda dısarı kacmak ıcın yalan atmaya calıstım ve esım nedenını sorunca arkadaşlarım ısrar ettı bırgun takılmak ıstedım dedı eşim ise ozman bole ıse kurana el bascaksın basmıcaksan bu evden gıdeceksın dedı ben yuvamın yıkılmasını ıstemıyorum kurana el basmadanda evlılıgım kurtulmayacak kurana el bassam evlılıgımı kurtarmak ıcın snra ne olur çok kötü durumdayım

Okudunuz mu?  Şerh duası

Yorum: Yuva kurtarmak için yalan yere yemin etmek

furkan
Yalan söylemek haramdır yalnızca 3 durum için yalan söylemek caizdir. Bu durumlar şunlardır;

– Savaş durumunda veya askeri operasyonlarda yalan söylemek,
– Ölüm anında yalan söylemek (hasta yatağında ölmek üzere olan insanların üzülmemesi için söylenen yalan),
– Eşler arası yuvayı bozmamak için söylenen yalan.

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed nerede doğdu, nerede öldü, nereye defnedildi ?

Bu üç durumdan birisi sizin durumunuzdur. Eşler arası (dini nikahı olan eşler) yalan söylemek caizdir ancak bu alışkanlık haline getirilmemelidir zira günaha girebilir. Yemin etmemeniz gerekir ancak yalan söylemek caizdir. En doğrusu hiç yalan söylememektir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum
Eşime yalan söyledim bir konu hakkında yaptın mı yapmadın mı diye sordu bende yapmadım dedim yemin et dedi ve yemin ettim.evliliğimi kurtarmak için bunu kefareti nedir?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken gaz kaçırmak abdesti bozar mı

arifselim
Aleykum selam. Edilen yeminler bozulursa kefaretleri vardır ama yalan yere edilen yeminlerin kefareti yoktur. Çünkü yalan yere yemin etmek çok çirkin ve büyük günahlardandır. Tövbe et ve bir daha asla yalan yere yemin etme.


yuva kurtarmak için yalan yere yemin etmek, evliliği kurtarmak için yalan yere yemin etmek, yuva kurtarmak için edilen yemin

Bu kategoride yer alan Darul harp nedir? Darul harbın şartları nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yuva kurtarmak için yalan yere yemin etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.