Anasayfa
11 Aralık 2023, 4:35
Sohbet
Yönetici

1. ve 2. Akabe biatı ne demektir?

1. ve 2. Akabe biatı ne demektir?

melle
1. ve 2. Akabe biatı nedir? Kısaca

Birinci Akabe Biatı

Peygamberliğin 12. senesi, Milad: 621.
Risaletin 11. yılında Akabe mevkiinde İslâmiyetle şereflenen altı Medineli, bir sene sonra aynı yerde buluşacaklarına dair Resûl-i Ekrem Efendimize söz vermişlerdi.
İlk görüşmelerinin üzerinden bir sene geçip, hac mevsimi gelince, içlerinde bir sene önce İslâmla şereflenmiş bulunan altı kişinin de bulunduğu 12 kişilik bir kafile Mekke’ye doğru yola çıktı ve Peygamberimizle bulaşarak ahitleşmeleri olyıdır.

Okudunuz mu?  Küfür etmenin zararları?

İkinci Akabe Biatı:

Peygamberliğin 13. senesi, Milâdi: 622.
Bu senenin hac mevsiminde, Kur’an muallimi Mus’ab bin Umeyr Hazretleri, hem Medine’deki İslâmî gelişmeyi bizzat Peygamber Efendimize bildirmek, hem de haccetmek üzere, Evs ve Hazreç kabilelerine mensup ikisi kadın yetmi beş Müslümanla Mekke’ye gelmesi ve sözleşmesi.

Okudunuz mu?  Bidat ve hurafe arasındaki farklar nelerdir ?

Cevap: 1. ve 2. Akabe biatı ne demektir?

AYSEVEN
sevgili peygamberimiz ve medineli bir topluluk arasında yapılan anlaşmadır adını aldığı akabe bölgesinde yapılmıştır birinci akabe biatı 621 ikinci akabe biatı 622 de yapılmıştır


Yorum: 1. ve 2. Akabe biatı ne demektir?

Kayıtsız Üye
Çok güzel anlatılmış artık din kültürü ödevlerimi yaparken buradan yardım alacağım 😍😘😘😍

Okudunuz mu?  Eli karda Gönlü yarda....

Yorum: 1. ve 2. Akabe biatı ne demektir?

Kayıtsız Üye
Güzel bir bilgilendirme saolun😚😚😚


Kayıtsız Üye
Çok güzel olmuş çok teşekkür ediyorum herkes adınaaa 👍🏻👍🏻👍🏻


Kayıtsız Üye
Çok iyi bir bilgi ve kısa anlamlı yazılmış çok iyi ellerinize sağlık Çok kısa ve bilgili diğerlerine baksam 40 satır yazmışlardır. SAĞOLUN😊😊

Okudunuz mu?  Sevinç ve üzüntüler neden paylaşılmalıdır kısaca

1. ve 2. akabe biatları, akabe biatı nedir, 1. akabe biatı

Bu kategoride yer alan Bilal-i habeşi hz.lerine küfreden üveys muharreme tepki başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

1. ve 2. Akabe biatı ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.