Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:32
missa1
Abone

Cahillerden yüz çevirin ayeti

Cahillerden yüz çevirin ayeti

Kayıtsız Üye
AF yolunu tutun cahillerden yüz çevirin ayeti var yarısını yazdım… Şimdi ben cahillerle çok uğraşıyorum youtube felan din düşmanlarına sürekli cevaplar yazıyorum… öyle çok ugrasiyorumki anlatamam. şimdi ben yanlis mi yapıyorum… ayet de cahillerden yüz çevirin diyor yani onlarla uğraşmayın… ama ben sürekli uğraşıyorum yanlis mi yapiyorum

Okudunuz mu?  İmamı rabbaninin mektubat tercemesi eseri abdestsiz okunurmu?

Cevap: Cahillerden yüz çevirin ayeti

Şema
Kur’ân-ı Kerim , A’RÂF Suresi 199. ayet meali

خُذِ الْعَفْوَ وَأْمُرْ بِالْعُرْفِ وَأَعْرِضْ عَنِ الْجَاهِلِينَ ﴿١٩٩﴾

Huzil afve ve’mur bil urfi ve a’rıd anil câhilîn

Sen, afv yolunu tut. Bu, Rasulullah (s.a.v.)’a güzel ahlâkı emreden bir âyettir. Yani, insanlarla muamelelerinde kolaylık yolunu tut.
İbn Kesîr şöyle der: Bu imana, bu konuda söylenen sözlerin en meşhurudur. Cebrail (a.s.)’in RasulAllah ‘(s.a.v ) O’a söylediği şu söz bunu destekler: "Allah, sana zulmedeni affetmeni, sana vermeyene vermeni ve sana gelmeyene gitmeni emreder. sözlerde ve fiillerde iyiyi, güzeli ve beğenileni emret. Câhillerden yüz çevir. Beyinsizlere beyinsizce karşılık verme. Bilakis onlara yumuşak davran.
Kurtubî şöyle der: Bu, her ne kadar Peygamber (s.a.v.)’e hitap ise de, Allah’ın bütün mahlukata edep öğretmesidir

Bu kategoride yer alan Alışkanlığı bırakmak için tövbe etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cahillerden yüz çevirin ayeti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.