Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:32
missa1
Abone

Alışkanlığı bırakmak için tövbe etmek

Alışkanlığı bırakmak için tövbe etmek

MuratMG
merhaba birkac ay oncesine çok fazla mast yapiyordum videolar izliyordum vs. ve azaltmak ve hatta bırakmaya calismak için tovbede bulundum ve hatta bes vakit namaza bile basladım.

ama asil sorum ise su : bu surecte ciddi bir ilerleme kat ettim artik neredeyse hiç yapmiyorum bu noktaya gelene kadar birkac kere tovbemi bozmus bulundum ama malesef bir iki gun önce tekrar bozdum tekrar tovbe ettim ve her tovbem bozulduktan sonra tekrar,tekrar tovbe ediyorum ama artık tovbe etmeye utanır oldum Allahın sevmediği bir kul olmaktan korkuyorum tovbeye yuzum kalmadı artık ne yapmalıyım lütfen bana yol gosterin

Okudunuz mu?  Nişanlılar arasındaki mesafe nasıl olmalı? (görüşme konuşma anlamında)

Yorum: Alışkanlığı bırakmak için tövbe etmek

mum
Tövbeyi bozmaktan dolayı utanmak normaldir.

Hata yapmayan sadece Allah’tır
Biz İnsanoğlu hata yapmaya meyilli olarak yaratıldık hata ederiz Sonra pişman olur Allah’a yöneliriz bir günde 2 3 5 hatta 50-70 defa da olsa her günahtan Sonra pişman olmalı ve Allah’a el açmalıdır Yarabbi hata yaptım Beni Affet Diye

Okudunuz mu?  7 haftalık hamileyim aldırmak istiyorum

Resulullah (sav) (bir hadis-i kudsi’de) Rabbinden naklen buyururlar ki:
"Bir kul günah işledi ve: "Ya Rabbi günahımı affet!" dedi.
Hak Teala da: "Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır."Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim günahımı affet!" der. Allah Teala Hazretleri de: "Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır.Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim beni affeyle!" der. Allah Teala da: "Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle muaheze eden bir Rabbi olduğunu bildi. Dilediğini yap, ben seni affettim!" buyurdu.

Okudunuz mu?  Hocam kişi haklı veye haksız yere kalp kırınca günahkar olur mu haklı gene kırınca da sadece günaha

"Hadis No: 4143-Buhari Kaynak: Kulum günah işledi ve bildi ki…


Yorum: Alışkanlığı bırakmak için tövbe etmek

MuratMG
çok teşekkür ederim Allah razı olsun rahatlattınız beni

Bu kategoride yer alan Hz. Muhammed kaç yılında ve nerde vefat etmiştir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alışkanlığı bırakmak için tövbe etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.