Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:34
sizden1
Abone

Tövbe etmek nedir? Nasıl tövbe etmem gerekir?

Tövbe etmek nedir? Nasıl tövbe etmem gerekir?

asli
Selamın Aleyküm Mumsema, ben dua etme konusunda biraz takıntılıyım, günahlarıma tövbe ediyorum birdaha işlememek için fakat insanız..bir an için bozabiliyorum ve hemen günahı işledikten bir iki dakika sonra tövbe ediyorum,günahlarım( saygısızlık,hal ve tavırlarım, ağzımdan çıkan sözler , küfür değil) bunları en aza indirmek için gayret ediyorum, ve tövbe ediyorum…biliyorum tövbe etmek birdaha aynı günahı işlememek demektir fakat dediğim gibi insanız bir an bilerek yada bilmeyerek bozabilecek sebepler çıkıyor…sormak istediğim şu ; hemen tövbe etmek doğrumudur ? ve tövbe nasıl edilir ?

Okudunuz mu?  Düşünürken insanın aklına gelenler dinden çıkarmaz değil mi?

Cevap: Tövbe etmek nedir? Nasıl tövbe etmem gerekir?

imam
Günde 70 defa hata yapsan yine tövbe et.
Hiç günah işlememek imkansız


İçinden Tövbe etmek nedir? Nasıl tövbe etmem gerekir?

Kayıtsız Üye
Mesela insanların yanındasın ve bir günahın aklına geliyor.

1 buna içinden yani düşünerek

Okudunuz mu?  Kanatlı at var mıdır? Aşağıdaki Hadis ne anlama geliyor?

2Ağzım kapalı ama dili oynatarak

3Ağzım kapalı ama dili oynatmamakla

Tövbe edilirmi? Ve bunlarda: Ve ellerimi açıp havaya kaldırmadan ve kıble yönüne dönmeden( mesela otururken, yürürken, ayakta durarken ,başkaları yanında televizyon izlerken veya müzik dinlerken, arabadayken veya evde) tövbe edelirmi.

Okudunuz mu?  Kadir Gecesi (Dün gece) gökyüzünde gördügümüz ışıklar

4 Ve benim aklıma mesela bir filmde veya gerçekte bir müslüman olmayan biri hani ‘god help me’ veya ‘beni koru gibi sözler’ ve başka sözler diyorsa. yani biz müslümanlar elleri açıp dua ederiz ya şimdi yukardaki gibi tövbe etmişsek onlaramı benzemek gibi olur? ( bu vesvesemidir?) vesveseyse böyle düşünsemde, yukardaki gibi tövbe etsem günah olurmu? Yani bu vesvesedir diye düşünerek tövbe etmek günah olurmu?

Bu kategoride yer alan Zikir,Sure ve Salavatları Okuma Hızı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbe etmek nedir? Nasıl tövbe etmem gerekir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.