Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:52
missa4
Abone

Dans Eder Gibi Yapılan Zikir Doğru mu?

Dans Eder Gibi Yapılan Zikir Doğru mu?

Kayıtsız Üye
Öncelikle Selamun Aleyküm,

Ben gün geçtikçe İslam’ın yanlış yerlere doğru kaydırıldığını düşünmekteyim. Ne kadar doğru veya yanlış ondan emin değilim.

Benim bildiğim zikir Allah’ı hatırlamak, unutmamak, anmaktır. Ama günümüzde nedense sanki haşa dans eder gibi bunu yapıyorlar. Aslında daha farklı şeylere benzetilir ama sonuçta Allah’ın adını ağızlarına alıyorlar, bir şey diyemiyorum.

Okudunuz mu?  Hamilelik ve sigara

Aşağıda verdiğim linkteki videoya bakar mısınız? 13:00’dan itibaren izleyin lütfen. Bu ne kadar doğru? İslamda böyle bir şey var mı? Gerçekten çok merak ediyorum. İslam’a bu tür nedenlerden dolayı saldırıyorlar.


Cevap: Dans Eder Gibi Yapılan Zikir Doğru mu?

Şema
İslamda zikir yapma çeşitleri

Dil ile Allah’ı anmanın sesli ya da sessiz yapılması hususunda çeşitli rivayetler vardır. Kur’an’da Allah’ın içten yalvararak ve korkarak yüksek olmayan bir sesle tesbih edilmesi emredilmiş (el-A’râf 7/205), Hz. Peygamber yüksek sesle tekbir getiren bir cemaati, Siz ne sağıra sesleniyorsunuz ne de gaibe sözleriyle uyarmıştır (Buhârî, Daavât , 50, 67; Müslim, Źikir , 44).

Öte yandan bir kutsî hadiste, Kulum beni bir toplulukta anarsa ben de onu daha hayırlı bir toplulukta anarım dendiği (Buhârî, Tevĥîd , 15, 43; Müslim, Źikir , 18, 19), Resûlullah’ın ashaptan bir gruba, Ellerinizi kaldırın ve hep birlikte ‘lâ ilâhe illAllah’ deyin buyurarak zikir yaptırdığı (Müsned, IV, 124), mescidde yüksek sesle zikir yapan bir kimse için, Ah edip inleyerek gönülden yakarıyor deyip onu engellemediği (a.g.e., IV, 159) rivayetleri vardır.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz son hütbesinde insanlara ne gibi ögütler vermiştir

Yine cemaatle kılınan namazların bir kısmında kıraatin sesli, bir kısmında sessiz icra edildiği, hac ve umrede telbiyenin yüksek sesle söylendiği, Kur’an’ın sesli ya da sessiz okunabildiği bilinmektedir. Bu rivayet ve uygulamalar dille zikrin yerine, zamanına ve kişilerin durumuna göre her iki şekilde de yapılabileceğini göstermektedir.


Zikir, dans ederek zikir

Bu kategoride yer alan Kef durağı nerede başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dans Eder Gibi Yapılan Zikir Doğru mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.