Anasayfa
26 Mayıs 2023, 20:17
missa08
Abone

Haksızlıkları unutamamak

Haksızlıkları unutamamak

Kayıtsız Üye
Hocam.Merhaba
Ben 2 yil önce bana yapılan haksizliklari unutamiyorum şuan evliyim mutlu bir hayatım var ama o anlar sanki huzuruma gölge düşüren bir köpek gibi. Kişiler aklıma gelince baştan ofkelenip sinirleniyorum nasıl bunları yaşadım diye canımı sıkıyor kendimi ezilmiş hissediyorum.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
Herşey için teşekkür ederim

Okudunuz mu?  İdal ismi İslama uygun mudur? anlamı nedir?

Cevap: Haksızlıkları unutamamak

imam
Tam derdini anlamadım açık yazmamışsın ama İslamda tevekkül diye bir kavram var. Allah’a havale et ve rahat et. O hakkını en ince ayrıntısına kadar alacaktır şüphen olmasın.


Yorum: Haksızlıkları unutamamak

Kayıtsız Üye
Hocam 2 yil önce bir arkadaşımla tartismistim haklı olduğum halde alttan aldim ve birdaha o arkadaşla gorusmedim alttan almakla iyi yaptığımı düşündüm önceleri fakat sonradan aklıma takıldı neden alttan aldim, aynı sekil cevap verseydim kavga etseydim keşke , gibi düşünceler beynimi kemirmeye basladi cinayeti bile düşündüm onu öldürmeyi bile düşündüm fakat bununda çözüm olmadığını biliyorum ne yapmalıyım şuan aklıma takılan şey neden kendimden odun verdiğimdir lütfen yorumunuz çok onemli

Okudunuz mu?  Recep ayının ilk gece namazı

Yorum: Haksızlıkları unutamamak

bbgbbg
Alttan almak iyidir.Şöyle bir hadisi şerif var ;
"Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semâda bulunanlar da size rahmet etsinler. Rahim (akrabalık bağı) Rahmân’dan bir bağdır. Kim bunu korursa Allah onunla (rahmet bağı) kurar, kim de koparırsa, Allah da ondan (rahmet bağını) koparır." (Ebû Dâvûd, Edeb 58; Tirmizî, Birr 16)

Okudunuz mu?  Arapça haftanın günleri yazılışı ve okunuşu

Ayrıca affetmenin çok hayırlı olduğu Kur’an-ı Kerim’de Allah(azze ve celle) tarafında bize bildirilmiştir.Siz kendinizden ödün vermekle doğrusunu yapmışsınız.Kendinize doğru yaptığınızı hatırlatın ve ecrinizi Allah’tan(azze ve celle) bekleyin.Allah(cc) cümlemizi sabredenlerden eylesin kardeşim.


Kayıtsız Üye
Çok sagolun Allah razı olsun dediginiz doğru Allah kimseyi nefsine hapsetmesin çok zor bir durum.

Bu kategoride yer alan Eşimin beni dinlememesi memur olmak istemesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haksızlıkları unutamamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.