Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:20
missa01
Abone

Geçmişteki bir olayı unutamamak

Geçmişteki bir olayı unutamamak

Mehmetx
Öncelikle selamün aleyküm. 1 senedir birlikte olduğum bir sevdiğim var. Bu yaşıma kadar hep bilinçli bir insan oldum böyle işler peşinde olmadım ve Allah’tan hayırlı bir eş diledim. Keyfi olarak hiç bir kızla sohbet dahi etmedim. Şu anda birbirimizi çok seviyoruz ve üniversiteyi bitirip hayırlı bir iş sahibi olunca evlenicez Allah’ın izniyle. Ancak benim bir problemim var. Sevdiğim kızın geçmişte bazı yaşanmışlıkları olmuş. Yanlış anlaşılmasın diye affınıza sığınarak açıklamak istiyorum. Sevgilileri olmuş ama kötüsü bir erkekle öpüşmüş. Ben bunu çok sonradan öğrendim. Bilmemin hakkım olduğunu düşünüp söylemiş bana. Ben onu üzmemek için kötü bir tepki vermedim. Kendisi çok tövbe etmiş ergenlikte yaşamış olayı ve çok pişman. Dinine bağlı birisi.Birbirimizi çok seviyoruz ancak ben öğrendiğim zamandan beri 7-8 aydır bu durumu kabullenemiyorum içim çok daralıyor gece yastığa kafamı koyduğumda bu düşüncelerden uyuyamıyorum. Hayırlı bir insan ve ben bu anıyı aklımdan çıkartamıyorum. Allah’a hep dua ediyorum bu sıkıntıyı unutmak için ancak unutamıyorum. Ne yapmam gerekir hiç bilmiyorum Allah’tan nasıl yardım istemeliyim.

Okudunuz mu?  Hac ibadeti ile ilgili şiirler

Yorum: Geçmişteki bir olayı unutamamak

Kayıtsız Üye
Şöyle bir gerçek var. Ne yazık ki acı. Bu dönemde kendini muhafaza etmiş kızın neredeyse yok olması. Yani yola bu amaçla çıkınca zamanla anlıyorsun sevgili yapmamış kızların olmadığını. Eğer sadece öpüşmüşse ciddi düşünün bence ama diğer türlü siz de benim gibi bu kızlarla evleneceğime ölene kadar bekar kalırım diyebiliyorsan kabul etmeyin. Çünkü bu rahatsız ediyor. O kişi ile tam olamayacağınızı düşünüyorsun. O yüzden bu durum seni ciddi anlamda etkiliyorsa sebebini de söyle. Zaten dine bağlı biri olsa bu sevgililik işlerine girmezdi.

Okudunuz mu?  Dört mezhep hangileridir?

Yorum: Geçmişteki bir olayı unutamamak

Kayıtsız Üye
Birde şöyle düşünün evlendiğiniz kişinin her halini biliyorsunuz .Dünya sınav dünyası değil mi ? İllaki doğrular yanlışlarımız olacak .Bunu unutamadın ve büyüdü büyüdü ayrıldın.başka biriyle illaki evleneceksin o sana bahşetmeyecek geçmişinden belki daha kötülerini yapmış olacak nereden bileceksin .Bu konu hakkında çok düşünme sürekli bunun için dua etme unutayum diye dua ettikçe aklında tutuyorsun.Bence insanlar kötü anılar için dua etmemeli sürekli hafızanda tazeliyorsun. onu yerine Allah’tan hayırlı günler yıllar işte ne bileyim pozitif şeyler için dua et dua ederken onlara odaklanabirsin .İnsan oğlu hepsini yaşayacağız .Ben yapmam deme nasıl yapmış da deme.Ben böyle dediğim her şeyi yaptım negatif ve kötü hiç birşeyi düşünme .O kızıda üzme 😊 Rabbim huzurla bir yuva kurmanızı nasip etsin

Okudunuz mu?  Hz Dıhye ve Hz Cibril Hikayesi

Yorum: Geçmişteki bir olayı unutamamak

Kayıtsız Üye
Her şeyden önce ikinizde şeytanın oyununa gelmişşiniz. Şeytan kıza "onun da bilmeye hakki var" diyerek tövbe ettigi uzerini kapattığı günahını ortaya döktürmüş. Sıze de düşündürüp sizi boğuyor. Tövbe edilmiş bir günah artık yapılmamış gibidir. Olmuş bitmiş. Geçmişe takılmayın. Yok ben illa eline erkek eli değmemiş bir kız istiyorum diyorsanız kızıda da kendini de oyalama…

Okudunuz mu?  İnsanların şerrinden korunmak için yapılacak dua

Misafir üye
Cevap yazan herkese teşekkür ederim. Bu konuyu buraya yazınca biraz rahatladığımı farkettim. Galiba kendi içimde tutunca kendimi daha çok üzüyorum. Yeri gelirse konudan duyduğum rahatsızlığı içime atmak yerine dillendirip unutmama yardımcı olmasını isteyeceğim. Beraber aşabileceğimii düşünüyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Keşke kızlarımız daha dikkatli olsa nefislerine daha hakim olsa. Eskiden kızlara düzgün erkek bulmak zordu ancak şimdiki devirde kızlar daha kötü bir haldeler. Unutamam bunu belki ama verdiği üzüntüyü yok edebilirim. Ama bunu öğrendiğimdeki şok anımı,hayal kırıklığımı,sonrasındaki hüznümü Allah düşmanıma vermesin. Hayırlı günler

Okudunuz mu?  İş bulmak için okunacak dua hayırlı iş kapıları iş kısmetlrinin açılması

Kayıtsız Üye
Unutamazsın güzel kardeşim, görüştüğün bayanı her gördüğünde bu olay aklına gelecek, benzer bir olay benim de başıma geldi ve öğrendiğim anda ayrıldım. Zaten kendin de demişsin "Keyfi olarak hiç bir kızla sohbet dahi etmedim." diye. Sen kızlarla konuşmaya bile dikkat ederken, kızın bırak erkeklerle konuşmasını, öpüşmüş olduğunu nasıl kaldıracaksın?

Okudunuz mu?  Hamd ve Şükür ile ilgili yazı

Günümüzün en büyük problemlerinden biri de bu bence. Erkekler kendini muhafaza ediyor ancak kızlar erkeklerle görüşmeye lisedeyken başlıyorlar. Kısacası kızlarla görüşmemiş erkek var ama erkeklerle görüşmemiş kız yok.


Kayıtsız Üye
Cidden kızlar bu hale nasıl geldi hala anlamıyorum. Bakıyorum topluma ve diyorum bunlar nasıl çocuk yetiştirecek? Hadi biz çok karamsarız. İyimser olmaya çalışıyorum ama yok. Açığından kapalısına önemsemiyorlar. Onları uyardığımızda da yobaz oluyoruz. Hataya düşünce de anlaşılıyor gerçek ama iş işten geçiyor. VAllaha her namazdan sonra Allah’a dua ediyorum. Rabbim ben böyle kızlara denk geleceksem beni evlendirme onlara karşı soğukluk ver diyorum. Başka türlü çünkü kaldıramam ben de, ağır gelir.

Okudunuz mu?  Cenaze yıkamanın sevabı var mıdır?

Kayıtsız Üye
Keşke ben de daha yol yakınken öğrenseydim, uzunca bir zaman sonra söyledi ki şimdide ne yardan ne serden. Galiba her şeyi oluruna ve hayırlısına bırakmak gerek. Ya kafamdan silinecek bu kötü hatıra ya da buna rağmen yaşayıp unutmuş gibi yapmak gerekecek. Biz de genç olduk biz de ergen olduk ama böyle hatalar yapmadık. Üzücü bir durum.

Okudunuz mu?  Kuranda kaç ayet kaç sure vardır?

Kayıtsız Üye
Problem şurada siz demişsiniz ben de yapmam dediğim şeyleri yaptım. Eeee kardeşim eğer siz br şeyler yaptı iseniz siz heralde bir şeyler yaşamış birini kabul etmeniz lazım. Kendini korumuş birini hak etmiyorsun. Adam hiç yaşamadım diyor. Nasıl olacak? Adam eşimle birbirimizin ilki olalım diyor. Kız bazı duyguları yaşamış önceden. Tövbe etse bile hafızasını silebilir mi?


Kayıtsız Üye
Erkekleri size açıklıyorum. Bir ömür sapıklık peşinde koşarlar ve işler ciddi duruma geldiğinde eline erkek eli değmemiş kız ararlar. Bir erkek olarak sizlerden utanıyorum. Kızlar da aynı şekilde. Erkeklerle her işi yaparlar ve sonrasında dinine bağlı, işi yerinde olan erkek ararlar. Çoğu iyi diyebileceğimiz erkek kardeşimiz böyle kızlarla evleniyor ama haberleri yok. Size acımaktan başka elimden bir şey gelmiyor. İnsanlar bozuldu. Erkeğin yakışıklı olmasına, parasına bakıyorlar. Kimse dinine bağlı mı diye düşünmüyor. Artık dinimiz ikinci plana atıldı. Aileler çok bilmiş gibi davranıyorlar. Şu kızı alalım diyorlar ama kızın dış görünüşünü önemsiyorlar. Geçmişi, karakteri sürekli arka planda kalıyor.

Okudunuz mu?  Seferi namazına nasıl niyet edilir

Bizi ve toplumu bozan şeyler bunlardır. Bu zamanda evlenmek akıl işi değil. Ben kendimi haramlardan koruyabiliyorum ve evlenmeyi düşünmüyorum. Kendine güvenemeyen kişiler evliliği düşünebilirler.


Kayıtsız Üye
Ah be güzel kardeşim, uzunca bir zaman sonra söyledi demişsin, mutlaka görüşmeye başladığında geçmişini sormuşsundur, bu zamana kadar neden söylemedin diye sormadın mı? Ayrıca "sevgilileri" olmuş olduğundan bahsetmişsin.

Okudunuz mu?  Yarışma soruları: Kız kur'an kursları arasında yapılan yarışma soruları

Amacım moralini bozmak değil. Sadece senin gibi "kızlarla konuşmaya bile dikkat eden" erkekleri bu tarz kızların hak etmediğini düşünüyorum. İyi düşün. Hakkında hayırlısı olsun.

Bu kategoride yer alan Esmaların hadimi var mıdır? Hadim nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Geçmişteki bir olayı unutamamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.