Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:04
sizden9
Abone

Geçmişteki hatalardan duyulan pişmanlık

Geçmişteki hatalardan duyulan pişmanlık

barışuğur
selamun aleykum,
ben 26 yaşındayım. 10 yaşından itibaren düşünülürse geçen 15-16 yılımı pek iyi geçirmedim bir müslüman olarak. bundan sonra daha iyi olma kararı almakla birlikte bu geçmişe üzülüyorum. çünkü insan dünyaya bir kere geliyor ve bu sonsuz bir hayata açılıyor. isterdim ki bütün ömrümü tam bir bilinçle yaşayayım acaba benim geçmişi geri getirme şansın var mı? yani çok iyi, olumlu bir yaşantıyla o geçmişi de geri dönürebilir miyim sanki o zamanları da böyle iyi ve olumlu yaşamışım gibi. Mevlana "Tanrı velilerinde öyle bir kudret vardır ki yapılmış işi yapılmamışa çevirir." diyor mesela. Yoksa o geçmiş öyle kalır illa ki anlayışı mı. Şefaat konusunu da içeriyor galiba bu sorum. Dini yönden görüşlerinizi öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler. Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Bayanlar adetliyken Kuran dersi alabilirmi yani en başındaysa daha harfleri öğreniyorsa

Cevap: geçmişteki hatalardan duyulan pişmanlık

Muhasibi
Kardeşim sana öncelikle şunu söylemek istiyorum.
Anladığım kadarıyla sen geçmişte yaptığın kötü şeylerden dolayı pişmansın.
Ama sen pişman olduğunu ve tevbe etmek istediğini söylüyorsun.Merhametlilerin en merhameti olan Allah’a samimi bir şekilde temiz bir kalple dua etki Allahu teale senin yaptığın şeyleri bağışlasın.
Zamanı geri getirmeye gelince zaman tekrar geri gelmez.
Ama o zamanda işlediğin günahlardan dolayı Allahu teallaya samimi bir şekilde dua etki senin günahlarını bağışlasın….

Okudunuz mu?  Çocuğun annesine benzemesi kadının menisinden dolayı hadisi

Cevap: geçmişteki hatalardan duyulan pişmanlık

barışuğur
Muhasibi, Allah razı olsun dediğini anladım da.. Herkese soruyorum. Yani diyelim bir insan cennetlik ömrünün ilk yarısını kötü; ikinci yarısını iyi bir müslüman gibi yaşadı. Bu kişi cennette ne kadar lütuflarla da donansa da o geçmişe mantıken hala pişmanlık duymaz mı? Mevlana’nın "Tanrı velilerinde öyle bir kudret vardır ki yapılmış işi yapılmamışa çevirir." sözü ve cennet’te de şefaat olması bakımından kötü geçmiş iyi geçmişe döner mi?

Okudunuz mu?  Kurumuş menili bir şorttan vücuda veya başka bir elbiseye meni bulaşır mı?

Cevap: geçmişteki hatalardan duyulan pişmanlık

Muhasibi
Kardeşim sen ne kadar günah işlersen ve bu günahlardan dolayı samimi bir şekilde tevbe edersen ve bir daha o günahı tekrarlamazsan Allah seni bağışlar sen geçmişine takılıp kalma bir söz vardır geçmişimi karıştıranlar kediler ve köpeklerdir diye sen geçmişe takılıp kalam
Selametle

Okudunuz mu?  İstimna nedir (Erkekte ve kadında istimna nedir)

Kayıtsız Üye
Bende geçmişte çok büyük hatalar yaşadım. Ve bu anlar sürekli aklıma geliyor kendimden nefret ediyorum sevgilimle aram bozuluyor annesi beni beğenmez diye korkuyorum ben ne yapmaliyim


geçmişteki hatalar, geçmişteki hatalara takılıp kalmak, gecmisde yasana pismanliklar için dua

Bu kategoride yer alan Biri bana büyü yapmış nasıl kurtulurum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Geçmişteki hatalardan duyulan pişmanlık Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.