Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:38
sizden1
Abone

Geçmişteki hatalarım

Geçmişteki hatalarım

Gül988
gecmişte benim çok manasız bir hayatım vardı .rusyada doğduğum andan.. ilk okulda hatta haşa haşa haşa çok dinden cıkacak hareketler olmuşdu ve ben bunların hiic farkında bile degildim ne yaptığımı ne söylediğimi bilmiyordum . yıllar sonra ben dinimi daha da ogrendim vidyolar baktım Allah’ıma şükürler olsun beni doğru yola oneltdi! şimdi durup dururken kendimi o yaptıgım şeyleri hatırlıyorum ben gecmişte bunlara tovbe etmemişdim …ne kadar yıl gecti daha da agıllandım fakat o yaptıgım şeyleri unutmuştum . sonra yıllar geçti ve yaptıgım çok kötü bir hareket bir söz hatırladım ve bunu yıllar sonra hatırladım ve tövbe etdim . acaba bunca yıl benim amellerim kabul olmuşdur dimi..Allah Rahimdir. duşunmemişdim bunları. tabi hatırladıgımda tovbe etdim. şimdi de durup dururken bir hareket etdigimi hatırladım ama şimdi hatırladım buna da bunca yıl tovbe etmemişdim ve gecmişte yaptıgım belkide ne kadar hata yapmışım hala hatırlamamışım . şimdi tovbe etsem benim hatırlamadıgım gunler yaptıgım ameller..
Allah dan hiç umudumu kesmeyecegim

Okudunuz mu?  Beyaz akıntıdan sonra gelen açık turuncu akıntı için tekrar gusül gerekir mi

bide ben bir kurabiye almıştım ustunde İslam Respublikası yazıyordu . bende unutup o yazıyı yedikten sonra atdim onu bir sorun olur mu kardeşler???


Yorum: Geçmişteki hatalarım

arifselim
Geçmişte yaşanan bütün kötülüklerden ve haramlardan tövbe edebilirsin. Allah tövbe edenlerin günahlarını siler ve onu tertemiz kılar. Hangi amellerin kabul olup olmayacağını biz bilemeyiz bunları ancak Allah bilir. Ama pişman olduğun her günah tövbe ile affedilir. Allah’ın herşeye gücü yeter.

Okudunuz mu?  İç huzursuzluğu için dua

Yorum: Geçmişteki hatalarım

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler hocam. Diyelim ki ben birisine kötü çirkin bişe yaptım ama o dahil kimsenin haberi yok yani gizli büyük günah açığa vurup şahit de tutmak istemiyorum. ben onunla o konudan bahsetmeden dünyada herşey için helallik alsam o günah karşıma ahlrette çıkar mı ? İşlemiş olduğum günah 13 14 yaşındayken 7 yıl önceki bir günah şimdi çok pişmanım maalesef hatırladım.

Okudunuz mu?  Şeytan Olmasaydı ?

Yorum: Geçmişteki hatalarım

arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Eğer bu günah bir kul hakkı ise bunun için helallik istemek zorundasın. Bu, günahı açığa vurmak anlamına gelmez. Genel bir helallik almakla haklar helal edilmiş olmaz. Ancak ergenliğe girmeden işlenenlerden günah yazılmaz.


Kayıtsız Üye
Ergenliğe o Zaman’lar girdiğimi düşüniyorum ama hocam bunu söylesem bile çok pis çirkin bir şey hem insanlar gözünde hiçbir değerim kalmaz hem de gizli kalan birşeyi çok eskiden kalan bişeyi açmak da kötü bir şey

Bu kategoride yer alan Dişleri fırçaladıktan sonra damakta kalan diş macunu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Geçmişteki hatalarım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.