Anasayfa
7 Mayıs 2021, 19:30
Nedir
Abone

Peygamber efendimize peygamberlik nerede ne zaman ve nasıl verilmiştir

Peygamber efendimize peygamberlik nerede ne zaman ve nasıl verilmiştir

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz s.a ‘e 40 yaşındayken nur dağının hira mağarasında cebrail a.s’ın aracılığınla peygamberlik gelmiştir.


Cevap: Peygamber efendimize peygamberlik nerede ne zaman ve nasıl verilmiştir

imam
HİRA MAĞARASI

(جبل حراء)

Okudunuz mu?  Gülbenk nedir sözlük anlamı

Hz. Muhammed’e ilk vahyin geldiği mağaranın bulunduğu dağdır.

Mekke’nin kuzeydoğusunda Kâbe’ye yaklaşık 5 km. uzaklıktadır. Cebelinûr adıyla da bilinir. İnsanlara en doğru yolu gösteren vahiy nurunun bu dağdaki bir mağaraya inmiş olmasından dolayı bu adı aldığı sanılmaktadır. Muhammed Hamîdullah ise geceleyin yollarını kaybedenlere yardım etmek amacıyla üzerinde ateş yakılmış olabileceği ihtimalini ileri sürmekte ve ismi yollarını kaybedenlere doğru yolu gösteren anlamında yorumlamaktadır (İslâm Peygamberi, I, 73).

Okudunuz mu?  Sübhanike duası nedir? Nerede okunur? Anlamı nedir?

Hz Muhammede peygamberlik nerede kaç yaşında ve ne zaman verilmiştir, peygamberimize nerede peygamberlik gelmiştir, peygamberimize peygamberlik nerede gelmiştir

Bu kategoride yer alan Arş kelimesinin anlamı nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber efendimize peygamberlik nerede ne zaman ve nasıl verilmiştir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.