Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:49
missa4
Abone

Hackerlık yapmak caiz midir

Hackerlık yapmak caiz midir

Kayıtsız Üye
Rus sitelerini hackeyen gruplara (Ayyıldız Tim, Turk Hack Team vs.) destek olmak, onlara yardım etmek caiz midir acaba ?


Cevap: Hackerlık yapmak caiz midir

yasemin
Hack yapmaya bir anlamda gasp etmek’te diyebiliriz. Hırsızlık , gasp, aldatarak, yalan söyleyerek mal satmak, sahte para vermek, başkasının malına zarar vermek , yalancı şahitlik, rüşvet almak gibi şeyler kul hakkıdır.

Okudunuz mu?  Kavga ve sinir anında boşanma

Dinimiz, gasp edilmiş malı ve zulüm, hırsızlık ile alınan, rüşvet, faiz, kumar ücretleri ve diğer hıyanet yollarından birisi ile ele geçen kazancın yenilmesini ve başkalarına yedirilmesini yasak etmiştir. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Birbirinizin mallarını, aranızda [kumar, sahtekârlık, hırsızlık, gasp, rüşvet gibi] bâtıl sebeplerle yemeyin!) [Bekara 188]

Okudunuz mu?  Zina yapanın ahiretteki cezası nedir

Amr bin Nüfeyl -radiyAllahu anh- den rivayet edilen bir Hadis-i şerif’lerinde Resulullah -sallAllahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:
Her kim bir karış toprağı zulüm yoluyla gasbederse, Allah kıyamet günü yedi kat yerin dibinden itibaren onun boynuna dolar. (Müslim: 1610)
Gasbedilerek zorla ele geçirilen mal haramdır ve büyük günahtır.

Okudunuz mu?  Kuranı Kerimde kaç cüz vardır? Cüz ne demektir?

soru :
Hack haram mıdır ?
cevap :
Başkalarının sitelerini veya maillerini hacklemek, zarar vermek caiz değildir.

Diyanet


hakkın. olan parayı hacker yoluyla almak caiz midir, hack yapmak günah mıdır

Bu kategoride yer alan Küfürbaz dayakçı koca için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hackerlık yapmak caiz midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.