Anasayfa
2 Aralık 2023, 5:33
missa4
Abone

Fıkıh kitabı tavsiyesi

Fıkıh kitabı tavsiyesi

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm, Ben eve hanefi fıkıhı almayı düşünüyorum iki kitap arasında kararsız kaldım. Birincisi İmam-ı Mavsilî’nin el-İhtiyarı, ikincisi Şeyh-ül-İslam Mergınanî’nin el-Hidayesi. Sizce hangi eser meseleri derinlemesine ele alıyor ve hangisini öneriyorsunuz?

(NOT: Ayrıca fetva kitabıda almayı düşünüyorum Behcet, Netice ve Ali efendi fetvalarından hangisini önerirsiniz?)

Okudunuz mu?  Trigeminal nevralji (sinir sıkışması) İçin ne önerirsiniz Tedavisi nedir?

Cevap: Fıkıh kitabı tavsiyesi

imam
Hanefi fıkhı konusunda arapça aramıyorsanız Diyanet islam ilmihali en güzel en sadesi ve en güncelidir.


Cevap: Fıkıh kitabı tavsiyesi

Kayıtsız Üye
Hocam Diyanet İlmihali’ni almayı düşündüm fakat bazı meselelerde yanlış hükümler verdiğini gördüm (Bu konuda tartışmaya girmek istemiyorum). Yukarıda belirttiğim kitaplar hakkında görüşlerinizi istiyorum. Ayrıca Allâme Vehbe Zuhaylî’nin bu konuda 4 ciltlik eserinin olduğunuda öğrendim bu eser hakkında görüşlerinizide istiyorum. Ayrıca internette araştırdım sadece Ali efendi’nin 2 ciltlik fetvalarına ulaşabildim. Diğer fetva kitapları (Netice, Behcet) fetvalarına nereden ulaşabilirim? Birde Evimde DİB’in 2 ciltlik Şafii fıkhı var şimdilik bu eser benim için yeterli midir yoksa ekstra kaynak almalımıyım (Ayrıca İmam Şafii’nin Müsnedini de aldım bu kaynak olarak yeterli olurmu?)

Okudunuz mu?  Allahın aslanı kimdir?

Cevap: Fıkıh kitabı tavsiyesi

Şema
Diyanet vakıf ilmihal 2. ciltlik olanı çok güzel
Çok geniş fıkıh istiyorsan vehbe zuhaylinin 10 ciltlik "fıkhul islami" adlı eserini alın


Kayıtsız Üye
Hocam 10 ciltliğini bilmiyorum fakat 4 ciltlik eseri var bunu alsam olur mu? Birde Diyanet’in 2 ciltlik Şafii fıkhı bir kaynak olarak yeterli midir yoksa ekstra bir kaynak (Muğni’l Muhtac, Er-Risale, el-Ümm) gibi almaya gerek var mı?

Okudunuz mu?  Meleklerin çeşitleri nelerdir

Molla_Efdal
Kardeş anladığım kadaryla sen yenisin. Sen ilk önce Ömer Nasuhi Bilmen yada Nimet-i İslam gibi sade eserleri almalısın. Yok ben anlarım diyorsan El-Hidaye’yi almanı tavsiye ederim. 2 ciltlik bir eser. Fakat el-İhtiyar da Hanefii fıkıh külliyatının mühim eserlerinden biridir. Kısacası sen iki eserden kendine uygun olanı al. Fetva kitapları almak istiyorsan Osmanlı Şeyhülislamlarının fetvalarını öneririm.

Okudunuz mu?  Aksam-ı seb'a nedir?

Şema
< Diyanet’in 2 ciltlik Şafii fıkhı bir kaynak olarak yeterli midir >
Yeter artar bile
Gonca yayınlarından çıkan büyük şafii ilmihali tel cilt o da güzel
yazarlar: mustafa el buğa mustafa el hin ali eş şerbeci


tavsiye fıkıh kitabı

Bu kategoride yer alan Yaptığım şey küfür veya şirke girermi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fıkıh kitabı tavsiyesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.