Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
missa
Abone

Hayale dayalı hikaye-roman yazmak caiz midir?

Hayale dayalı hikaye-roman yazmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
hayale dayalı hikaye-roman yazmak ve bunlardan para kazanmak caiz midir? romanın-hikayenin başında bu kitaptaki herşey hayal ürünüdür vb diye belirttiğimiz taktirde bir sorun olur mu?


Cevap: Hayale dayalı hikaye-roman yazmak caiz midir?

Şema
Yazılacak roman içerisinde inancı bozacak, dine ve ahlaka aykırı şeyler yazılmadıktan sonra hayalleri yazmak caizdir.

Okudunuz mu?  Müminler ancak kardeştir şiir

Yorum: Hayale dayalı hikaye-roman yazmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
Peki yazılan hikayede ahlaka ve islami değerlere uygun olarak kadın karakterlere de yer verilirse islami roman niteliği taşır ve caiz olur mu?


Yorum: Hayale dayalı hikaye-roman yazmak caiz midir?

arifselim
Hayali hikayelerin içerisinde kadın veya erkek olması arasında bir fark yoktur. Önemli olan İslama ve ahlaka aykırı olacak bir şeylerin olmamasıdır. Eğer buna dikkat edilirse yazılabilir.

Okudunuz mu?  İslamda emir ve yasaklar

Kayıtsız Üye
Merhabalar, ben hikaye yazıyorum. Bazı ünlü/şarkıcılar hakkında. Hikayede sadece bu ünlüler baş karakter, diğer karakterler hayali karakter. Bu şekilde tanınmış birisi hakkında hikayeler yazmak günah mıdır? Tanınmış kişinin haberi olmadığı için bana günah mıdır? Hikaye içeriğinde cinsel içerik yok. Teşekkürler şimdiden.

Okudunuz mu?  Çalıştığım yerde tayin edildim ama gitmek istemiyorum sizlerden dua istiyorum bana duada bulunurmusunuz?

Ensar
Hikaye içerisinde cinsel içeriğin olup olmadığı yetmez hikayenin aynı zamanda yalan doğru olmayan yazılarında yazılmaması na dikkat edilmelidir. Farz edelim ki biri sizin için bir hikaye yazacak bu hikaye nasıl olursa sizin hoşunuza gider?? sizde hikayeyi ona göre yazmalısınız. Biz sizin için bu tür hikayelerden uzak kalmamızın sizin için daha hayırlı olacağı kanaatindeyiz.

Okudunuz mu?  Kuranda recm yok neden islamda recm var deniyor?

Kayıtsız Üye
merhaba hocam. ben bir site üzerinden kendimce yazdığım hikayeleri yayınlıyorum. öyle büyük bir amacım yok kendi kendime yazıp paylaşıyorum. hikayelerimdeki ana karakterler ünlü kişiler. bu bahsettiğim ünlüler de dünyaca tanınmış kişiler, medyaya açık yani. benim yazdığım hikayede ana karakter olduklarından kendilerinin haberleri olmuyor haliyle, bu yüzden bana günah mıdır? ikinci bir sorum hocam, hikâyelerimde kötü içerik yok, küfür vs. yok, bu şekilde hikâye yazmam uygun mudur? inşAllah cevaplarsınız aklıma çok

Okudunuz mu?  Hz Ömer ve iran fethi anlatırmısınız?

Ensar
Yazmış olduğunuz hikaye veya romanlarda yalan ve küfür içerikli bir yazı, ünlü olan kişiyi yermek adına bir şey olmadığı müddetçe sorun yoktur, yazılanlar sadece doğru anlatılmaya izin verilir nitelikte olmalıdır ve özel husustaki hayatını konu etmeyecek olduğu sürecede inşaAllah sıkıntı yoktur. Ancak bizler yazmanızı tavsiye etmiyoruz. Selametle kalın

Okudunuz mu?  Hz.ömer zamanında fethedilen yerler

roman yazmak, aliya izzetbegovic

Bu kategoride yer alan Koca karısına hakkını helal etmese ne olur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayale dayalı hikaye-roman yazmak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.