Anasayfa
18 Ağustos 2022, 7:51
missa2
Abone

Kuranda recm yok neden islamda recm var deniyor?

Kuranda recm yok neden islamda recm var deniyor?

mucurlu
Nur suresi 2 deki acik ayete veya recm konusunda ayet olmamasina ragmen müslümanlar hala recm yapiyorlarsa VAllahi katil olurlar. Gerisi zirvadir!!!


Cevap: Kuranda recm yok neden islamda recm var deniyor?

imam
< Gerisi zirvadir!!!
>

Peygamberimiz (sav) ve dört raşid halifenin uygulmasına zırva dersin ha terbiyesiz cahil!

Okudunuz mu?  İkindi ve Yatsının 2. rekatında otururken neden ettahiyatü ve salli barik okunur

Cevap: Kuranda recm yok neden islamda recm var deniyor?

Kayıtsız Üye
kardeşim islam sadece KUR’AN ı delil olrak almıyor bunun yanında 2. derece hadiseda yer veriyor yani KUR’AN da açık olmasada hadiste geçiyor ve peygamber uygulamışsa bize bişey düşmez


Cevap: Kuranda recm yok neden islamda recm var deniyor?

NuN
Recm cezası dinde vardır
Harici ve mutezileciler inkar etseler de….

Okudunuz mu?  Esmaül hüsna tesbih ederken nasıl yapmalıyız

islamyolu
anlamıyorum peki bu arkadaşlar Kur’anda geçen kısas ayetlerine inanıyorlar mı.


Kayıtsız Üye
dostlar yüce Allah Kuran’I AÇIKLANMIŞ, DETAYLANDIRILMIŞ kitap olarak gönderdi zinanın cezası kırbaç olarak belirlenmiştir.Rivayetlere göre yorum YA-PI-LA-MAZ. Allah’ın sözlü kesindir. Ondan başka hüküm mü arayacağız?


Kayıtsız Üye
Kadın Ve erkeğe kırbaç vurun emri aynı namaz kılın emri gibidir. Kuran namazın nasıl kılınacağını peygamber sav ile göstermiştir. Zina yapan evli yada dul ise ceza recm dir. Sahih hadisler ile sabittir. Nesh olundu diyenlere gelince bunun delilini yine ayet yada Sahih yada en azından hasen hadis ile delillendirmesi gerekir. Yoksa bu sözde zırvadır. Bir meselede olay açık Ve de Sahih ise bütün alimler bir araya gelseler ortak karar alsalar cezanın hükmünü değiştiremezler böyle bir yetkileri yoktur.

Okudunuz mu?  Salati tefriciyye ara vermeden mi okunmalı, ne kadar zaman içerisinde okunmalı?

Buhari ve Müslüm ün tüm hadisleri gerçek islam alimleri ile ittifak ile tamamı gerçektir….. dileyen kabul etsin dileyen inkar etsin.


recm nedir

Bu kategoride yer alan Koruyucu dualar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranda recm yok neden islamda recm var deniyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.