Anasayfa
18 Ağustos 2022, 7:41
sizden7-2
Abone

Recm yok demek küfür mü

Recm yok demek küfür mü

mtr66
Assalamu alaykum. Eger biri recm yokderse kuranda ve sen dusunup dersen içinden evet yok ama ardindan hadis oldugunu hatirlayip ve hak olduguna inanirsan kufre girmis olunur mu?


Yorum: Recm yok demek küfür mü

Elyesa Selef
Recm cumhuru ulemanın icma ile kabul ettiği sahabenin ve Resulullah sav’in uyguladığı cezadır.Mütevatir’dir.Mütavatir hadisleri reddeden inkar eden müşrik olur.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre kerahat vakti kaç dakikadır?

Mutevatir hadislerin önemini ve inkarın küfre soktugunu bile bile yapan kafirdir desek daha doğru olur.Yukardaki açıklamamı düzeltmek için yazdım.


Yorum: Recm yok demek küfür mü

MERAK EHLİ
küfre girmiş olmazsın. Sonuçta hadisleri hatırlayıp hak olduğuna inanıyorsun.


Yorum: Recm yok demek küfür mü

mtr66
Allah razı olsun sizden kardesler.

Okudunuz mu?  Açık giyinen kızlarla aynı sınıfta okumak günahmı

Kayıtsız Üye
”Ya Rabbi bilerek veya bilmeyerek küfre sebeb olacak bir söz söyledim veya bir iş yaptımsa pişman oldum tevbe ettim beni affet” de ve bunu her gün sabah akşam demeeyi de unutma


Acizanekul
Tehlikeli bir durum dememek gerek dendi ise de tovbe etmek gerek , seriat kavrami sonucta seriat da Kur-an demek Allahın kanunu demek

Bu kategoride yer alan ALLAH Kendisinden milyarlarca KAT GÜCLÜ DAHA ILIMLI Bir ALLAH yaratabilir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Recm yok demek küfür mü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.