Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:37
missa05
Abone

Nişanlımı sevmiyorum ne yapmalıyım

Nişanlımı sevmiyorum ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Ailemin rızasıyla biriyle nişanlandim fakat nişanlımı sevemiyorum ne yapmalıyım


Cevap: Nişanlımı sevmiyorum ne yapmalıyım

Şema
Nişan, iki alenin ve özellikle gelin ve damat adayının birbirini tanıma devresidir.
Nişan döneminde anlaşamayan birbirinden hoşlanmayan yüzüğü sahibine vermeli ki daha sonra pişman olmasın.


Kafam karışık

Kilickizi
Ben nişanlıyım iki aydır imam nikahımız da kıyıldı ama ben baskasınıf seviyorum istemedigimi soylesem de aileme dinlemediler napmalıyım dua ediyorum sevdigime kavusmak için..Ne dilemeliyim bilmiyorum

Okudunuz mu?  Bahis şirketinde çalışmak harammıdır ?

Evlilik

Ademoğlu
Ben 35 yaşındayım dört ay önce nişanlandım görücü usulü ile karşı tarafa fazla sevgim yoktu mantık evliliği olarak düşünerek nişanlandım karşı taraf yani nişamlım bildiğim kadarıyla beni çok seviyor bende zaman kadar bende severim diye düşündüm ama hiç sevgim olmadı ama ben yinede evlilik düşünüyorum ilerde nasıl olur diyede çok düşünüyorum mutsuz mu oluruz diye düşünüyorum karşı taraf benimde onu sevdiğimi sanıyor söyleyemedim vazgeçer mi diye ama manavi olarakta evlenmek istiyorum

Okudunuz mu?  Şirk ile ilgili hadisler

misafir1
burada sizin ne istediğiniz önemli. insan ille ahım şahım sevmeyi istemeyebilir, herkez farklı bir şeyi ön plana koyabilir, buradaki sıkıntı bir şeyi ön plana koyarken ya işte niye öteki olmadı denmesi bununla mutsuz olunmasıdır. karşınızdaki kimsenin sizi sevmesini isteyebilirsiniz, haramlardan sakınmayı isteyebilirsiniz veya başka şeylere o kadar önem vermeyebilirsiniz vesaire vesaire ama önemli olan sizin seçdiğinizin farkında olmanız ve bununla mutmain olmanızdır. yani insan pek o kadar sevmese de gönlü bundan mutmain olabilir ama o arada ileride de severim şeklinde düşünmeye gerek yokdur. yani mesela sadece haramlardan sakınmak için üçüne beşine bakmayıp evlenen kimseler gördüm ve gayet mutlulardı. çünkü ne istediklerini neyi ön plana koyduklarını biliyorlardı ancak ya işte ne bileyim öyle sevemedim denirse sıkıntı olur. bence boş işlerde, sevmeyi veya bir şeyler hissetmeyi ön plana alacaksan, böyle kimselerle görüş, zamanla olur veya niye bir acayip olmadım falan deme. yoksa insandır eşdir niye sevilmesin ama öyle bir kıpır kıpır olayım diyorsan başka. yani önemli olan senin gönlünün mutmain olması, senin neyi ön plana koyduğun. benim için sevginin bir önemi yok, müslümansa insansa eşse sevilir, niye sevilmesin ama içim kıpır kıpır olsun diyorsan senin bileceğin iş. ancak ön plana koyduğun şeyi bilirsen diğerlerinde beklentiye girmezsin veya bunların sıkıntısını çekmezsin inşaAllah.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken tırnak kiri gusle mani mi ?

Turkey 2023
Zorla güzellik olmaz.Zira onunla evlenecek olan yine sizsiniz.Sevgi ve saygı karşılıklı olur.Karşılıksız sevginin bir anlamı olmaz.İleride evlilik sıkıntısi yaşamak istemiyorsanız anne ve babanızı ikna ederek derhal bu nişanı fesh ediniz.Sizin için en hayırlı ve en uygun olanıda budur.

Okudunuz mu?  Necaseti hafife nedir?

Kayıtsız Üye
Şuan nişanlı olduğum erkek arkadaşımla 2012 de tanıştık. Ama hatamı kabul ederek söylüyorum ki, sadece konuştuğum biri olsun diye konuşmaya başladım. Aşık olmamıştım sadece iyi biriydi anlaşıyorduk. Henüz tam anlamıyla sevgili olmamışken ben 2-3 kere ısınamadığımdan dolayı ayrıldım. Sonra 2015te tam sevgili olarak bir araya geldik. Seneler böyle geçti. Ama tutkulu bir aşk hissedemiyordum. Gözlerime bak diyordu bakmaktan bir haz bir tat duymuyordum. Ayrılmayı düşündüm ama elle tutulur (karşı tarafa göre) br sebebim yoktu. Olay nişanlanmaya kadar geldi. 2019da nişanlandık. Ama evliliğe yaklaştıkça daha çok uzaklaşıyorum. İstediğim aşkı yaşayamıyor gibiyim. Tek sorunu çok iyi olması elim kolum bağlı. İstemediğimi söylesem çevrem ve onun çevresi tarafından yadırganıcam. Bu beni bağlı tutuyor. Aynı yatakta olmayı düşünüyorum bir isteğim yok cinsel yönden de. Ben insanın içine değer verdiğim kadar dışı da önemlidir benim için. Kilo alması saç şekli beni daha çok uzaklaştırdı. Yani sözün özü aslında derinden istemediğim bir insanı mecburen sevmek .. Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler ..

Okudunuz mu?  Hicret Nedir? Hicret Ne Zaman Yapılmıştır?

nisanlimi sevemiyorum

Bu kategoride yer alan Arılar kovanını nasıl yapar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nişanlımı sevmiyorum ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.