Anasayfa
24 Haziran 2022, 23:21
sizden95
Abone

Bu Devirde Evlenilir mi?

Bu Devirde Evlenilir mi?

loser
Etrafa bakıyorum da bırakın eline hiç erkek eli değmemiş, sevgilisi filan olmamış kızı bakire kız zor bulunuyor artık. Onu geçtim bakire olmasa bile illaki başka yollarla zina yapmış kızlar bolca var. Tesettürü bol tanıdığım kızlar var. Görseniz o kadar namuslu bir kız yoktur ama kızın yapmadığı iş yok. Bu örneklerden bolca var. Bence görücü usulü de evlenilmez. Annenin filan bulduğu kızın daha önce bir şey yaşayıp yaşamadığını nereden anlayacaz? Günümüzde kızlar evlenme çağına kadar serserilerle takılıyor. Sonra da başını kapatıyor filan düzgün bir koca arıyor. Şaka gibi :S Hem namuslu hem de fiziki açıdan beğenilecek bir kız bulmak imkansız gibi. Evlilik kaderde var mıdır? Yani hiçbir çaba göstermeden öylece beklesek kaderde yazılıysa evlenebilir miyiz? Yoksa illa bir arayış içinde mi olmalıyız? Bence bu devirde evlenilmez. Hem tip hem namus çok zor. İllaki ikisinden biri olmuyor. Bir erkek olarak bu zamana kadar hiç sevgilim bile olmadı. Bir kız ile 5 dakika bile konuşmamışımdır. Ne sanal ortamda ne de gerçek hayatta. Fırsatım olsaydı yine de yapmazdım. Ama etrafa bakınca kızlardan tiskiniyorum. Özellikle her haltı yiyip sonra kapanan kızlardan.

Okudunuz mu?  Allah yeri ve göğü altı (6) günde yarattı ayetin nüzul sebebi

Cevap: Bu Devirde Evlenilir mi?

#UguR
Her haltı yiyip kapanan kızlar demişsin onun günahını bilebilirsin fakat tövbesini bilemezsin. Siz bolca dua edin hayırlı bir eş için.


bu devirde evlenilmez, bu zamanda evlenilecek bakire kiz bulmak

Bu kategoride yer alan Bu Hadis´i aciklarmisiniz? (Sahih-i Buhari: 6/357) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bu Devirde Evlenilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.