Anasayfa
14 Haziran 2021, 21:17
Gusul
Yönetici

Gusül abdesti geciktirmek

Gusül abdesti geciktirmek

SerapGrkm
Gusül abdestini bir gün geciktirirsek günahı nedir. Bilgi verir misiniz.


Cevap: Gusül abdesti geciktirmek

Darusselam
Bir namaz vaktinden fazla cünüp kalmak haramdır. diyorum gün boyu kalmak çok kötü bir durum ALLAH,tan bağışlanma iste.tövbe istiğfar et.


Cevap: Gusül abdesti geciktirmek

AmiralBristol
Eğer bir kişi bilmeden bir günü cünüp geçiriyorsa bu durumu anladığı vakit hemen gusül almalıdır. Fakat bilerek cünüp geçiriyorsa bu namazı bilerek kazaya bırakmaktır, günahtır, haramdır.

Okudunuz mu?  Cünüplüyken banyo yapmadan herhangi bir şey yapmak, yemek yemek, vs günahmıdır? bir adım bile atıldığında günah mı yazıl

Gusül abdestini geciktirmek günah mı ?

Kanatsız kuş
Selamün aleyküm.

Kadınlar, adet dönemi bitince gusül abdestini bir kaç gün geciktirirse günah olur mu ? Hani tamamen bittiğinden emin olmak için bir kaç gün bekliyorum. Ve gusül abdestimi sonra alıyorum. Bir sakıncası var mıdır ?

Okudunuz mu?  Tırnak kiri gusle mani midir?

Allah razı olsun.


alice
O zaman İslamın şartlarından olan namazı nasıl kılıyorsun diye sormazlar mı?
Her kaçırdığın bir namaz için cehennemde kaç sene yatmayı planlıyorsun araştırmanı öneririm. O zaman günahın büyüklüğünü de keşfetmiş olursun.


Küçücük çocuk
Selamun aleyküm abilerim ablalarım
Ben 6.sinif zamanlarında o olay oldu anneme babama söyleyemedim ve şuan 7.sinifim ben boy abdestini 1 yıl geçirdim şimdi hemen alicam ben simdi günahkâr mi oldum dinden mi çıktım çok korkuyorum lütfen yardım edin

Okudunuz mu?  Eski dikişler gusle engel mi

mum
< günahkâr mi oldum dinden mi çıktım >
Dinden çıkmadın ama en büyük günahların en büyüğünü işledin çünkü bir sene boyunca ne cuma ne beş vakit namaz kılmamışsın ve hç Allahın evine uğramamışsın demektir.
Tövbe et, cünüp kalma ve farz namazlarını kıl, kılmadıklarını kaza et inşAllah affedilirsin

Okudunuz mu?  Yeni evlenen biri şehvetsiz halde yani karı koca banyo yapabilirmi peştemal olma şartıyla

Ateş
Arkadaşlar daha dün banyo yaptım ve bugün cünübüm bu gün banyo yapamam izin vermezler hasta olurum falan diye ne yapmalıyım bu durumda?
Onlara da açıklayamam bu durumu?


ACİLSERVİS
Müslümanlar namaz kılar. Namaz kılmak için de abdest alır. Açıklayacaksın yada izinsiz direk banyoya girip abdestini alacaksın.

Okudunuz mu?  Gusül Nasıl Alınır?

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm. Ben öncesinde mastürbasyon yapıyordum. Allah’a çok şükür bıraktım. Ancak yaptıktan sonra gusül gerektiğini bilmiyordum. Bu şekilde cünup kaldım. Gusül almam gerektiğini anladığımda öğrenip aldım. Şimdi ben günah işlemiş olur muyum?
Lütfen cevaplayın.


ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Eğer bir insan Müslüman ise namaz kılması gerektiğini bilmez mi? Namaz için abdest alınması gerektiğini de bilmek zorundadır. Gusülsüz ve ibadestsiz kaldığın her anın için günaha girmişsin. Bunun yanında eğer yaşadığı halde dinini sana öğretmemişse anne babanda günaha girmiştir.
Bu saatten sonra sana düşen tevbe edip dinini öğrenmektir.

Okudunuz mu?  Meni ve meziyi nasıl ayırt edebilirim hangisi gusül gerekririr?

gusül abdestini bilerek geciktirmek günah mı, gusül abdestini 1 gün geciktirmek, Gusul Abdestini Geciktirmek

Bu kategoride yer alan Boy abdesti (gusül) ile ilgili çeşitli sorular başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti geciktirmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.