Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:00
missa
Abone

Tövbe edince günah hiç işlenmemiş gibi olur mu

Tövbe edince günah hiç işlenmemiş gibi olur mu

Kayıtsız Üye
herkese selamlar arkadaşlar benim tövbeyle ilgili sorum olacak ben çok büyük bir günah işledim ve tövbe ettim acaba tövbe edince sanki o günah hiç işlenmemiş/yapılmamış gibi mi olur? ben bir hocaya sordum ALLAH bir defalığına affeder dedi yani tövbe sadece her günah için bir kere mi edilir yoksa her zaman tövbe edilir mi? ve tövbe etmek sevap mı?

Okudunuz mu?  Nur ismi kadın ismi mi? Erkek ismi mi?

hadis ve ayetlerle örnek gösterebilirsiniz ama alıntı olmasın lütfen başka yerlerden de baktım bir de size sormak istedim kendi cevaplarınızı yazarsanız çok severim

ALLAH razı olsun.


Cevap: Tövbe edince günah hiç işlenmemiş gibi olur mu

Şem’a
Günah ne olursa olsun samimice tövbe eden kişinin günahı silinir.

Okudunuz mu?  Küfür edenlere nasıl karşılık vermeliyim

Günahından tam olarak dönüp tevbe eden, onu hiç işlememiş gibidir."


…التَّائِبُ مِنْ الذَّنْبِ كَمَنْ لَا ذَنْبَ لَهُ– Günahından tam olarak dönüp tevbe eden, onu hiç işlememiş gibidir. . (İbn Mâce, zühd 30; et-Taberânî, el-Mu’cemü’l-kebîr 10/150)

google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&u act=8&ved=0ahUKEwid-e3J6IHNAhUFXRQKHfaAAsUQFggpMAI&url=http%3A%2F%2Fww w.forumduasi.com%2Fmisafir-sorulari%2F218007-gunahindan-tevbe-eden-hic-gunah-islememis-gibidi-hadisi-Arapça.html&usg=AFQjCNH095ZmLD6H4AvEWtM12WbkITk4Mw Günahından tevbe eden hiç günah işlememiş gibidi hadisi (arapça)

Okudunuz mu?  İman nasıl gider?

Cevap: Tövbe edince günah hiç işlenmemiş gibi olur mu

Kayıtsız Üye
ben o gün için tövbe etsem o gün yaptığım tüm günahlarım için tövbe etsem o günkü bütün günahlarım silinirmi

ve tövbe etmek sevapmı


Cevap: Tövbe edince günah hiç işlenmemiş gibi olur mu

Wakabayashi
Nasuh tövbesiyse şayet Allah settardır elbet ve dilerse üzerinde ki hakkını almaz..nasuh tövbesi olup olmadığını da zaman gösterir artık Allah ona göre senin imtihanını ayarlar…

Okudunuz mu?  Sosyal medyada hile yapmak günah mı ?

Kul hakların ise üzerin de kalır zaten.


Kayıtsız Üye
şuan çok zor dönemden geçiyorum işlediğim günah aklıma geliyor artık her bir işle devamlı tövbe ediyom bende acaba nasıl rahata varabilirim bu bana ALLAH ın yapmış olduğu bir imtihan mı bu dönemlerim çok zor geçiyor ve sanki bu ömür boyu sürcek gibi hissediyorum ve moralim bozluyor bu seferde ve yaptığım günahtan utanıyorum başkalarına bakıp temiz ruhlu olanlara keşke yapmasaydım deyip pişman oluyorum zaten hayatımda ilk ve son olur işlediğim günahı ALLAH affedermi beni? bende başkaları gibi temiz ruhlu olabilirmiyim?bu aklıma gelenler vesvese mi? tövbe etmek sevapmı? bu soruları hep içimde sakladım dertlerimide içime attım lütfen sorularımı cevaplarmısınız ALLAH razı olsun hepinizden.

Okudunuz mu?  HZ. Muhammedin soyu

Şem’a
< zaten hayatımda ilk ve son olur işlediğim günahı ALLAH affedermi beni? >
Kardeş "seni Allah affetmez" düşünceleri şeytandandır.
Allaha, bir daha o günahı işlemeyeceğine söz veren kişinin günah silinir. Rahat ol


Kayıtsız Üye
Ben kendimden utanıyorum neden böyle bir günah işledim diye tövbe edince bu hiç olmamış/yaşanmamış gibi olacak dimi

Okudunuz mu?  Sedef hastalığımın geçmesi için ve çocuğumun uslanması için dua

Kayıtsız Üye
tevbe edince o günahı hiç işlememiş gibi olman için hayatın boyunca o günahtan pişmanlık duymalısın bunu illa gündeme getirerek değil aklına geldikçe tevbeni çekecek pişmanlığınla ALLAHIN rahmetine sığın

Bu kategoride yer alan İkindi namazını kazaya bıraktım nasıl ve kaç rekat kılacağım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbe edince günah hiç işlenmemiş gibi olur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.