Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Gusul
Yönetici

Gusül niyetinden sonra avret yeri yıkamak abdeste mani olur mu

Gusül niyetinden sonra avret yeri yıkamak abdeste mani olur mu

Kayıtsız Üye
Sıkışık zamanda gusle niyet ettim ağzıma ve burnuma su verdikten sonra avret yerlerimi yıkadım abdeste meni olur mu? normal zamanda niyetten önce avret yerlerimi yıkarım. Ayrıca vesvesesi olan bir insanım

Okudunuz mu?  Kadın saçına şehvetsiz bakmak günah mı

Cevap: Gusül niyetinden sonra avret yeri yıkamak abdeste mani olur mu

Fetva Meclisi
Gusül esnasında avret yerlerinizi yıkamanızda bir sakınca yoktur. Yalnız abdest bozulmuş olur. Vesveselerinize itibar etmeyiniz. Şeytan özellikle gusül konularında vesvese vererek sizleri soğutmaya çalışır.


Yorum: Gusül niyetinden sonra avret yeri yıkamak abdeste mani olur mu

Kayıtsız Üye
Gusül öncesinde avret yerimizi temizlediğimizde gusle niyet edip ağza burna ve bütün vücudumuzu kuru yer kalmayacak şekilde yıkarken tekrar avret yerimize el değdirmeden yikasak gusül olur mu?
Yani başımızdan sağ ve sol tarafımızdan verilen su o esnada ön ve arka avret bölgemize ulaşır değil mi ayrıca avret yerine el değdirmeye gerek var mı hocam

Okudunuz mu?  Alçılı ayak ile nasıl gusül alınır?

Hocam hanefiyim ve bayanım
Benim takıldığım nokta şu gusül esnasında avret yerine el değdirdigimde sanki dokunmakla herhangi bir akinti gelecekmiş gibi geliyor yani sanki avret bölgem uyarilacakmış gibi geliyor. O nedenle de gusletmeden önce avret bölgesini yikasam niyetlenip guslederken vucudumun diğer bölgelerine tuttuğum su ile ön arka avret yerime su ulaşmış olmaz mı yeterli midir bu şekilde yikamak diye soruyorum.
Sırttan akan su arka avret yerime vucudumun önünden akan sularin da ön avret yerime ulaşması gusulde yeterli midir diyorum.

Okudunuz mu?  Gusül Abdesti Alırken Ne Denir?

Yorum: Gusül niyetinden sonra avret yeri yıkamak abdeste mani olur mu

ZazaReis23
el değdirirsen eğer şafii mezhebine göre amel ediyorsan namaz abdesti bozulur hanefiyse bozulmaz

Bu kategoride yer alan Güsül abdesti alırken sırtımdaki sivilce patladı ve kanadı bu güslümü bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül niyetinden sonra avret yeri yıkamak abdeste mani olur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.