Anasayfa
9 Ocak 2024, 10:19
sizden5
Abone

Geğirme ile birlikte boğaza gelen yiyecek veya ekşi tat orucu bozar mı?

Geğirme ile birlikte boğaza gelen yiyecek veya ekşi tat orucu bozar mı?

Kytsz Üye10
Selamun aleyküm,

Sahur sonrası geğirme ile birlikte boğazıma yiyecek artıkları geldiğini hissettim ve bilinçli olarak yutkundum. Fakat ağzımın içinde veya dişlerimin arasında herhangi bir yiyecek parçasına rastlamadım. Sadece boğazımın en üst kısmında hissettim ve daha sonra ekşi bir tat geldi ağzıma. Orucum bozulur mu? Bozulduysa kaza mı, kefaret mi gereklidir?

Okudunuz mu?  Kuranda ismi gecen 25 peygamber

Teşekkür ederim, hayırlı günler.


Cevap: Geğirme ile birlikte boğaza gelen yiyecek veya ekşi tat orucu bozar mı?

Şem’a
İmsak vakti girdikten sonra ağızdaki yiyecekleri yutmamak gerekir. Bir nohut miktarından az olan ağızdaki yiyeceği yutmak orucu bozmaz.


Yorum: Geğirme ile birlikte boğaza gelen yiyecek veya ekşi tat orucu bozar mı?

Simsek5861
Selamun aleykum sahurdan sonra geğirdim ve boğazımda artıkların geldiğini hissettim ama ağzıma gelmedi ben bilerek sadece boğazımın en üst kısımlarında hissettim orucum bozuldumu acaba?

Okudunuz mu?  Rüya tabirlerine güvenmeli miyim?

Yorum: Geğirme ile birlikte boğaza gelen yiyecek veya ekşi tat orucu bozar mı?

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Boğazından yukarı çıkıp geri yutmadıktan sonra orucun bozulmaz. Orucuna devam et. Allah kabul etsin.


Simsek5861
Hocam belirtmeyi unutmuşum yutkundum ben Boğazımda hissettim ve yutkundum ve orucu bozacağından haberim yoktu sizce orucum bozulur mu?

Okudunuz mu?  Namazda yer değiştirmek

arifselim
Eğer boğazına geldikten sonra tekrar boğazına geri inmişse oruç bozulur. Ancak bu durum sadece bir gün kazayı gerektirir. Bu durum yemek içmek gibi değilse de orucu bozar.


yunn
Efendim merhabalar ben sahurumu yaptım uyumadım sabah oldugunda bilgisayarda uğraşırken geğirme geliyordu bir kaç kere geğirdim hiç sıkıntı olmadı ama bir seferinde geğirdiğimde boğazıma sanki bir şey gelmiş gibi hissettim ama ağzıma gelmedi boğazımda hissettim yemek mi yoksa balgammıydı orasında tam emin değilim daha sonra yutkundum bu orucumu bozarmı? Birde önceden bu kadar değildi fakat şimdi çok aşırı vesveselerdeyim dilimi dudağıma değdiriyorum sanki oradan dudak parçası yutmuş kan varsa onu yutmuşum gibi düşüncelere kapılıyorum size ciddi diyorum akşama kadar ağzım kasılarak duruyorum efendim CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER İÇİMİ RAHATLATIRSINIZ İNŞALLAH.

Okudunuz mu?  Sinir uyarıcı ilaçlar oruç bozar mı

ACİLSERVİS
Forum kurallarında vesvese konuları yasak olduğu halde başlığa vesvese yazıp konu açıyorsun. Vesvese ne demek? aslında olmayan ama insanın kendini kandırarak varmış gibi düşünmesi. O zaman olmayan bir şeyi yutmakta orucu bozmaz anlamına gelir.


yunn
Hocam vesveseleri keşke yazmamış olsaydım keşke benim asıl sorum boğazımda bir şey hissettim balgammıydı yoksa geğirme ile gelen yemek miydi tam emin değilim benim sorum bu orucu bozarmı? ağzıma gelmedi boğazımda hissettim ve yutkundum boğazımdan onu çıkarmak da imkansız olurdu zaten.

Okudunuz mu?  Ceviz lekesi abdeste engel midir?

ACİLSERVİS
Orucunda bir sıkıntı yok. Ağzının içine çıkartıp yuttuğun bir şey yok. Hislerinin bir değeri yok.


geğirmek orucu bozar mı, gegirince agza gelen az miktardaki kusmak orucu bozar mı, gegirti ile agiza gelen aci su orucu bozarmi

Bu kategoride yer alan Oruçlu İken yatağa sürtünme sonucu meni gelmesi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Geğirme ile birlikte boğaza gelen yiyecek veya ekşi tat orucu bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.