Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:42
missa04
Abone

Vesvese düşünceler geliyor

Vesvese düşünceler geliyor

Kayıtsız Üye
Selam arkadaşlar OBS hastasıyım benim aklıma Allah la dinle ilgili kötü sözler geliyor istem dışı olarakş Önemsemiyordum ama bu defa dinle hiç bir alakası olmayan bir cümle kullandım ve cümleyi söyleyerken dine Allah karşı kötü sözler geldi cumleyi tekrar etdim yine geldi 15-20 defa tekrar etdim gelmese bile yine oyle bir vesvese atdi.Bi turlu vesvesesiz cumleyi tekrar edemdim Biraz komik ola bilir ama arkadaşlar ciddiyim. Şimdi ben bu cümleyi tekrar etmekle hatalı oldugumu biliyorum.
Genelde boyle yapmiyordum ama bu defa bana ne oldusa yaptim simdi kendimi suclu hiss ediyorum arkadaşlar ben gunahkarmiyim vesvelere karsi gelemiyom ben ne yapim bu konuda

Okudunuz mu?  Tabu oynamak caiz midir?

Cevap: Vesvese düşünceler geliyor

Kayıtsız Üye
Kardeş aynısı namaz kılarken banada oluyor kendimden çok utanıyorum o anda,sorumlu tutulmuyoruz aklımızdan geçenlerle herhalde sadece euzu besmele çek şeytanlar def olsun.


Orucumun Bozulduğuna Dair Çok Vesvese Geliyor

rızab4skan
Selamlar. Ben her yıl orucunu tutan bir kardeşinizim. Son zamanlarda okul hayatı vs. ötürü yaşadığım stres OKB isimli bir ruhsal hastalığa dönüştü. Bana gerçekten çok fazla vesvese geliyor mesela yutkunduğum zaman içime sanki birisi ” Orucun kesin bozuldu yanağının etinden bir parça düşüp yutmuşsundur şimdi”. Ya da dişlerimi hareket ettirdiğim zaman acaba yanak etimi yemiş miyim diye sürekli vesvese geliyor ne yapmalıyım ?

Okudunuz mu?  Gözlerin iyileşmesi için şifa duası

Yorum: Vesvese düşünceler geliyor

ACİLSERVİS
Olabilir. Düşünceler gelebilir. Allah’ın bir emri ve İslamın şartı var. Düşünceler istediğini söylesin dursun. Boş iş onlar.

Oruç ibadetini sen kasıtlı olarak bir sofraya oturup yemeyecek içmeyecek ve devam ettireceksin.


vesvese, Xinle ilgili vesvese

Bu kategoride yer alan Tanışma Evresinde Bir Erkeğin Arzulaması Normal Mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese düşünceler geliyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.