Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:04

Vesvese ve kötü düşünceler

Vesvese ve kötü düşünceler

crewd0x
Öncelikle Selamün Aleyküm.

23 yaşında, bekar, bir üniversite öğrencisiyim. 2 büyük problemim var ki bunlar benim hayatımı sürekli meşgul ediyorlar, artık kafamdan çıkmaz bir hal aldılar, yardımınızı rica ediyorum.

1.Problemim; Vesvese.

Aklıma tövbe haşa kötü kötü düşünceler geliyor. Peygamber efendimiz ve Yüce Allah’la ilgili. Bu düşüncelere kapılmak istemiyorum, aklıma geldikçe de çok sinirleniyorum. Nasıl böyle bir insan olabiliyorum, neden böyle şeyler düşünüyorum hissine kapılıyorum. Günah işlediğimi düşünüyorum. Allah aşkına bana bu konuda yardım edin, sürekli böyle düşünceler ve üzüntüden hayatla ilgili hiç bir şey düşünemez oldum.

Okudunuz mu?  Ahirete inanmanın insana kazandırdıkları

2. Problemim ise maalesef bir çok gencimizin başını ağrıtan durum; İstimna.

Karşı cinse kötü gözle bakmayacak, sürekli empati yapacak kadar temiz bir insan olduğumu düşünüyorum. Fakat bu pislikten bir türlü kurtulamadım. Şeytan aklıma kötü düşünceler sokmaya çalışıyor, sürekli direnmeye çalışıyorum ama bir yerde kırılıyorum. İstimna yapmak istemiyorum, tertemiz bir insan olmak istiyorum fakat öyle durumlar geliyor ki bu pislik şey aklımdan çıkmaz oluyor, düşüncemi başka yerlere veremiyorum. Yapınca da çok büyük pişmanlık hissediyorum. Her seferinde kendime neden böyle bir şey yaptığımı, bir dahaki sefere yapmamam gerektiğini, tövbe etmem gerektiğini söylüyorum.

Okudunuz mu?  Benim ümmetimin ömrü 1500 seneyi pek geçmeyecek bu hadis sahih midir?

Uzun bir süre yapmıyorum, tam kurtuluyorum derken şeytan bu pisliği tekrar aklıma sokuyor. Allah aşkına bu 2 pislikten nasıl kurtulacağım, bana yardımcı olun.

Ben temiz, günahlardan uzaklaşan, kötü düşüncelere kapılmayan bir insan olmak istiyorum.


Yorum: Vesvese ve kötü düşünceler

Kayıtsız Üye
Merhaba Kardeşim Anladım sorunun öncelik şunu söyleyeyim Allah seni mutlu Olmaz İçin yarattı ama sen bu vesvese ve istimna yüzünden mutsuz olduğunu söylüyorsun şunu söyleyebilirim aklına kötü şeyler gelmesi çok sıkıntı dğeil onalrı eyleme geçirirsen derecat kaybedersin
İstimnadan nasıl kurtulabilirsin öncelike istimna bir fizik vücudun ihtiyacıdır fakat nefsanidir günahtır yanlış birş eydir bunu isteyen nefsindir hatta nefsinin hırs ve şehvet vede iptilalar(kötü alışkanlık) afetleridir çok bir çözümü var bende kurtuldum istimnadan böylelikle şimdi söylüyorum aslında çok basit fakat ondan önce bir kaç şey anlatcam hemen söylüycem okumanı rica ediyorum
Allahu teala diyorki Bakara 186:Ve kullarım sana, Benden sorduğu zaman, muhakkak ki Ben, (onlara) yakınım. Bana dua edilince, dua edenin duasına (davetine) icabet ederim. O halde onlar da Bana (Benim davetime) icabet etsinler ve Bana âmenû olsunlar (Bana ulaşmayı dilesinler). Umulur ki böylece onlar irşada ulaşırlar (irşad olurlar).
Ben herkesin duasına icabet ederim ama ancak bana ulaşmayı dilemişlerse ve de kuranı kerimde 12 kee farz kılınmıştır Allah’a Ulaşmayı dilemek neyse burası senin konunla çok alakası yok.
Her Sorunun Çözümü Allahtaıdr güzel kardeşim ondanda yarıdm istemekte dua ile olur ama duanın kabul olması içinde Allah’a ulaşmayı dilemen gerekli peki nasıl diliceksin?
Diceksinki Yarabbi bende sana ulaşmak istiyorum nolur benimde ruhumu sana ulaştır diceksin ama kalpten istiyerek ve sonra farkı kendin görürsün zaten ondan sonrada istediğin duayı et %100 kabul oclaktır vede Allah ım onlur beni bu illettne kurtar diyeh er gün dua etsen MUTLAKA kurtulursun güzel kardeşim 🙂

Okudunuz mu?  Küfre girmiş biri müslümanlıktan çıkar mı

Vesveseye gelelim öncelikle vesvese asla bitmez Şeytan hep hırslıdır Ama Tesiri Önlememnin yöntemi var 🙂 sana vesvese verir nefsinde zaten onun deidklerini yapmak ister vese yaparsın günah işlemiş olur mutsuz olursun Ama Allah bunun reçetesini vermiş kuran kerimde 3 vücudla yaratıldık Ruh,FizikVücut ve nefs Ruh hep Allahı ister her dediği şey Allahın Emirleridir Nefs de hep Allahın Yasakalrını yapmak ister DÜnya Hayatı talep eder asla Allahın emirlerini Allahı istemez Fakat Allahu tealanın Kurandaki emride nefsimiz %100 afetlerle kaplı ruh da %100 Allahın emirlerini işlemek isteyen hasletlerle kaplı ruhu değiştiremessin fakat nefsin afetlerini git gide azaltabilirsin eğerki Nesfisinin afetleri %100 afetten %100 Haslete döndüğünde asla günah işlemessin şeytan vesvese verse bile anında analrsın asla dediğini yapmassın aklınada kötü şeyler gelmez 🙂 bunuda zikirle yapabilirsin ancak Neyse çok yazdım kardeşim Deidğim gibi istimnadan böle kurtulabilirisn Vesvese hakkında da bnlar ama daha Söyleyebileceğim çook şey var eğer merak edersne sorabilirsin şimdiki bu 2 sorunun cevabı bunlar Allah Razı Olsun

Okudunuz mu?  Kader ile Kaza arasındaki farklar nelerdir?

aklimin içinde sürekli pis dysunceker var, Veyvese eylem

Bu kategoride yer alan Ölülerin ruhları birbirine kavuşup birbirlerini ziyaret ederek müzakere ederler mi, etmezler mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese ve kötü düşünceler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.