Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:19
sizden8
Abone

Gerdek gecesini hayal etmek günah mı?

Gerdek gecesini hayal etmek günah mı?

zey
insanın aklında gerdek gecesini geçirmesi günah mı?ve hayal ettiğimiz kişiden helallik istemelimiyiz?


Yorum: Gerdek gecesini hayal etmek günah mı?

mum
Evleneceğimiz geceyi Hayal etmek günah değildir. Hayal edilenden helallik almak gerekmez bu fitneye sebep olur ki zaten kul hakkı değil ki helallik istensin.

Okudunuz mu?  İhtilam olma yaşı nedir? Nasıl ihtilam olunur?

Yorum: Gerdek gecesini hayal etmek günah mı?

NurIsik
Eger bu hayaller dini zikirlerden fazla seni mesgul ediyorsa, bu iyi degildir. Ihlas ve Takva çok önemlidir kardesim. Aksi takdirde nefis aklin ve kalbin önüne gecer. Nefis terbiyesi evliliktede devam etmelidir. Eger terbiye edersen, evlilikteki bütün iliskileriniz (gerdek gecesi buna dahil) sevaptir. Evlilik çok güzel bir seydir, Peygamber Efendimizin sünneti. Eger evlenmissen, ne mutlu sanaki Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getirmissin ve güzel bir müesseseye girmissin. Mübarek olsun kardesim. Allah mutlu etsin. Bunun Allah katindan sana büyük bir Lütüf ve Ihsan oldugunu unutma, daima sükret. Evlenmeyi kendinden bilme.

Okudunuz mu?  Miktarı tam olarak bilinmeyen kul hakkı

Hürmetler


gerdek gecesini dusunmek gunahmi, gerdek, evleneceğin kişiyi hayal etmek günah mı

Bu kategoride yer alan Ağzın derisi oruç bozarmı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gerdek gecesini hayal etmek günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.