Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:18
sizden3
Abone

Namazı tekrar tekrar kılmak

Namazı tekrar tekrar kılmak

Nilay_kaya9
Selam aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu. Bugün çok kafam karştı namazlarda yanlışlarım oldu , ya Bi şeyı unuttum ya abdestim bozuldu , namazı tekrar tekrar kaç defa kıldım . Böyle oldu diye çok ağladım ,, galiba vesveseydi bilemiyorum …namazı kaç defa kılmakta sakınca var mi ?
Bide başka Bi sorum , afedersiniz siz cevapladınız ama şu kan meselesi oyle değildi , yani camaşirda , elbisemde hiç kan lekeleri bile yok , sadece yaranin üstündeydi . Abdest bozulmaz diye okumuştum , bu doğru mu ?

Okudunuz mu?  Bayramlarda oruç tutulurmu

Yorum: Namazi tekrar tekrar kılmak

rana
Ve aleykumusselam ve rahmetullahi ve berekatuhu,

Seytan seni yorma pesinde kardesim, sana tekrar tekrar abdest aldirmasi, namaz tekrarlatmasi, seni yormak istediginden. Niyeti bu yoldan seni yormasi ve nefsine agir gelmesini saglamak.
Abdestini bir kere al, namazını bir kere kil. Bunu böyle devam et. O vesvese yok olacaktir.
Namaz niyetini dosdogru niyet edip Seytanin serrinden korunup namazını kil.
Surelerin mealini oku, oku ki namazdayken söylediklerini anlayarak kilarsin ve bos düsüncelere kapilip vesveseye düsmezsin.

Okudunuz mu?  Birine dinsiz demek

Kan bulasmamissa hanefi mezhebine göre abdestin bozulmamistir.

Dua ile


Yorum: Namazı tekrar tekrar kılmak

#UguR
Gerekli cevabı Şem’a kardeşimiz vermiştir. Alıntı yaparak önemli kısmı eklemek istiyorum cevabını

Şem’a Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

"Namazı vesveseden dolayı tekrar etmek günah olmasa da şeytana kapı açar.
…"

Okudunuz mu?  Teyemmüm aldıktan sonra su bulunması

Bir Farz Namazı 3 Kere Tekrar Ediyorum Delirmek Üzereyim

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum. Son haftalardır çoğunlukla 5 vakit namazın sadece farzlarını kılıyorum eskiden sünnetle beraber sorunsuz çok güzel kılardım ama son haftalardır kafam çok dağınık. Mesela bir vaktin farzına niyet ediyorum acaba ellerimi kaldırıp tekbir aldım mı diye düşünüyorum, 4 rekatlık namazı acaba 3 rekat mı kıldım diye düşünüyorum namazda çok unutkanlık yaşıyorum namazdan keyif alamıyorum çünkü hep bir aklımda acaba sorusu var acaba tekbir aldım mı acaba 4 rekatlık namazı 3 rekat mı kıldım acaba Fatiha yı okudum mu diye çok düşünüyorum ve bir namazı 3 kere tekrar tekrar kılıyorum ve bu çok yorucu oluyor hem fiziksel hem ruhsal. Artık yeter diyorum neredeyse namazı mı bıraksam diyorum sinirleniyorum yeter artık diyorum ama yine başlıyor acaba acaba sorular. Ya kendimce sorunsuz kılıyorum ama nedense sonra hep bir acaba acaba diye aklıma şeyler geliyor sonra namazın eksik oldu Allah kabul etmez diyerek 3 kere tekrar tekrar kılıyorum.

Okudunuz mu?  Tesbihat ile ilgili sorular

AmiralBristol
Vesveseden Allah’a sığının. Şeytan imanı olmayana gelmez. Bunlar şeytanın vesvesesidir. Felak ve nas dualarını gün içinde sıkça okuyalım. Böyle vesveselerde Allah’a sığının. Emin olmadığınız sürece namazı bozmayın ve tekrar etmeyin. Şüphe şeytadandır.
Selam ve dua ile…


namazı tekrar tekrar kılmak, aynı namazı tekrar kılmak

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazı tekrar tekrar kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.