Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:18
Oruc
Yönetici

Evlat edinmenin dindeki yeri

Evlat edinmenin dindeki yeri

Kayıtsız Üye
hocam dinimiz evlat edinmeyi yasaklamiştır .mirasın hak sahiplerine değilde , mirasçı dışında birine verileceği ve evlat edinilen çocuğun büyüdüğünde kendisini evlat edinen kadın ve erkeğe namahrem olacağı için yasaklamıştır .sorum şu çocuk sahibi olamayan bir çift bir bebek evlat edinip kadın o bebeği emzirirse ( çocuk doğurmamış bir kadın hormon tedavisi görürse ve bir bebek emzirirse kadının sütü gelir )o çocuk o kadın ve erkeğe namahrem olmaktan çıkmaz mı ? çünkü bildiğim kadarıyla bir kadın bir çocuğu emzirirse onun süt annesi olur ve o kadının kocasının o çocuğa nikahı düşmez .böyle bir yola baş vurmanın dinen bir sakıncası var mı ? yetiştirme yurtlarındaki sıfır üç yaş arası bebeklerin günün onsekiz saatini karyolalarında geçirdiklerini ve çocuk sahibi olamayan onca insanı düşünürsek bu bir çözüm olmaz mı ? lütfen cevaplar mısınız ?

Okudunuz mu?  Oruçlu iken ihtilam olmanın veya cünüp olarak sabahlamanın hükmü nedir?

Yorum: Evlat edinmenin dindeki yeri

arifselim
Dinimiz evlat edinmeyi çeşitli nedenlerden dolayı yasaklamıştır. Ancak süt emzirme şeklinde bir bebek evlat edinilebilir bu caizdir. İki yaşından küçük çocuk kadından süt emince süt çocuğu olur. Çocuğun, süt anası ve süt babası ile ve bunların anaları, babaları ve kardeşleri ve çocukları ve her kuşaktan torunları ile evlenmesi, ebedi haram olur.

Bu kategoride yer alan Orucu bozup yalnız kazayı gerektiren haller başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlat edinmenin dindeki yeri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.