Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

Bir şey dinlerken gülmem geliyor

Bir şey dinlerken gülmem geliyor

Esma
Selam aleyküm arkadaşlar bana Bi tavsiyede bulunun , bana noluyo bilemiyorum dini bir konu konuşulurken , ve ya youtube dan dini vidyo ya bakarken benim istemeden gülmegim geliyor artık yapamıyorum korkuyorum kendimden bir dini Bi mevzuya dinlerken ne bileyim Adam şu sözü böyle söyledi ve gülmegim geliyor , gerçekten dinlerken bile biliyorum guleceğimi ama kendimi tutamadım unuttum yine aynı aynı şeyler oluyor , kufre girmekten korkuyorum , tek gülmek değil mesela Bi hereketim Bi sözüm , bakışım yalnış Bi şey yaptımsa umutsuzluğe düşüyorum… Zaten hep böyleydi namaz kılmaya başlarken de gülmek konusu başladı . Guleceğimi biliyorum diye her defa kendimi tutuyorum diyorum ki bu sefer Bi şey olmayacak ama unutuyorum aklım gidiyor sanki

Okudunuz mu?  Dudak kabuğu yuttum Orucum bozuldu mu ?

Yorum: Bir şey dinlerken gülmem geliyor

arifselim
Aleykum selam. Eğer bu durumun bir çeşit vesveseden dolayı oluyorsa bir günahı olmaz. Ama bunu bilinçli bir şekilde yapıyorsan bu o zaman günahtır. İradene sahip çıkmaya çalış ve yaptığın ibadetlere veya dinlediğin dini konulara konsantre olmaya gayret et. Allah’ın izniyle bu geçecektir.

Okudunuz mu?  Termal Mest Kullanmak Caiz Mi?

Yorum: Bir şey dinlerken gülmem geliyor

Kayıtsız Üye
Ben de bir hocanın akaid derslerini dinliyorum arada espriler yapıyor veya başka fırkaların sapıklıklarını anlatıyor bunlara güldüğüm oluyor sonra sanki haşa dinle alay etmiş gibi hissediyorum ama benim asla öyle bir niyetim yok dediğim gibi ders dinliyorum zaten hocanın anlattığı cemaatin de gülme sesleri geliyor arada sizce korkmalı mıyım günah vey a küfür durumu var mıdır ? Başkaların sapık itikadlarına veya sözlerine gülmenin (tasdik değil alay manasında) bir sakıncası var mıdır ?

Okudunuz mu?  Aileme söyleyemiyorum

Yorum: Bir şey dinlerken gülmem geliyor

ACİLSERVİS
Hocanın espri yapıp gülmesinden bunun cevabını almış olman gerekiyor. Küfür olsaydı böyle bir şeyi de yapmazdı demek ki.


gülmek geliyor, dini gülme

Bu kategoride yer alan Büyü yapıldıgını dunusyrum yardmcı olun :( başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir şey dinlerken gülmem geliyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.