Anasayfa
1 Eylül 2022, 3:53
sizden9
Abone

Kuranda kadınlarla ilgili olan ayetler

Kuranda kadınlarla ilgili olan ayetler

Cnbzkrt
Herkese iyi aksamlar benim aklima takilan bir kaç konu var ve bu konuyla alakali bir iki ayet var. Gelelim soruma islamiyette kadina buyuk onem verilir ama bazi ayetlerde kadini dusuren sanki bir mal mis gibi gosteren ayetler var bunlar hakkinda ne düşünüyorsunuz?

Okudunuz mu?  İslamiyet öncesi hak din hristiyanlık değilmi ?

Ayetler bunlar

Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helâl kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikâhlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helâl kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.(Ahzab 50)

Okudunuz mu?  Şeytana uyup yaptığım çirkin şey

Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır.(Nebe 33)


Yorum: Kuranda kadınlarla ilgili olan ayetler

arifselim
Kuranı kerimde kadınları mal gibi (haşa) gösteriyor demek çok tehlikeli bir ifadedir. Bunu ya bilerek söylüyorsun ki bunun hesabını Allah’a asla veremezsin yada cehaletle soruyorsun ki buda tehlikelidir. İnşaAllah tertemiz bir kalple ve iyi bir niyetle soruyorsun ama yine bu ifade asla doğru değildir. Bu ayetin hiç tefsirine bakmadan, neden nazil olduğuna, ne zaman nazil olduğuna ve nerede nazil olduğuna bakmadan yorum yapmamalısın. Bir çok ayet vardır ki mutlaka tefsirden öğrenilmelidir bu ayette o ayetlerden bir tanesidir.

Okudunuz mu?  Haram lokma yiyenin 40 gün duası kabul olmaz denir, bu cenabetlik içinde geçerli mi?

Söz konusu Ahzab suresi 50. ayette; Hz. Peygamber (asm)’in evlenebileceği bazı kadınların -amca kızı, dayı kızı gibi- özellikleri sayılmıştır. Ayrıca, o gün bütün dünyaca bir sistem olarak kabul edilen, İslam’dan çok öncesinden devam edip gelen (ve İslam’ın her fırsatta bunun kaldırılması için Müslümanlara telkinde bulunduğu, ancak evrensel bir mahiyet arz ettiği için o gün kaldıramadığı) bir teamül çerçevesinde savaş esirlerinden olan cariyelerle de evlenebileceği vurgulanmıştır.

Okudunuz mu?  Bilmeden büyü yapmış olabilirim

Bırakın diğer kadınların köle gibi muamele görmesi, köle / cariye kadınlar dahi İslam nizamında ve Hz. Peygamber (asm)’in yuvasında birer hanım efendi statüsüne girmiş ve bütün müminlerin annesi sayılmıştır. Efendimizin İbrahim adındaki oğlu, Müslüman olan ve Peygamber Efendimiz (asm) tarafından azat edilen Hz. Mariye’dendir. Bundan daha büyük şeref mi vardır?

Okudunuz mu?  Vitir namazında kunut duaları

Yorum: Kuranda kadınlarla ilgili olan ayetler

Cnbzkrt
Nasil ifade edecegimi bilemedigim için oyle yazdim kotu bir mana yada niyetle yazmadim. Sadece kadina bu kadar onem verilen bir dinde neden bazi yerlerde kadinin statusunu azaltiyor misal 1 erkegin ifadesinin 2 kadina esit olma durumu gibi bunun gibi seyler biraz rahatsız ediyor beni. Birşey daha sormak istiyorum cennete giden erkekler için hurilerden cariyelerden bahsedilir peki bu durum kadinlar içinde gecerli midir ?

Okudunuz mu?  Kardeşlerim, Canım çok yanıyor

Yorum: Kuranda kadınlarla ilgili olan ayetler

arifselim
Şahitlik konusunda kadının durumu araştırıldığında kesinlikle görülecektir ki bu kadının korunma altına alınması ve sorumluluklarının azaltılması içindir. Cennette verilen milyonlarca nimetlerden sırf buna takılmak doğru olmaz. Allah hem kadını hemde erkeği mutlaka memnun edecek nimetleri ihsan edecektir.

Bu kategoride yer alan Eksik abdest aldım ve namazımı o şekilde kıldım. yeniden kılmam gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranda kadınlarla ilgili olan ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.