Anasayfa
30 Ocak 2024, 5:32
sizden9
Abone

Bekarlık ve istimna

Bekarlık ve istimna

Yasin99
Öncelikle Selamün Aleyküm tek bir soru sormak için buraya an itibariyle üye oldum bu yüzden hatalarîm olursa kusura bakmayın başlıktanda anlaşılacağı gibi sorunum istimna 21 yaşındayım ve askerliğimi henüz yapmadım bu yúzdende askerlik şuan için evlenmeme engel oluyor tabiki bu tek engel değil sormak istediğim şey bekar bir insan istimna yapmadan şehvetini nasıl kontrol altına alabilir istimna nın haram olduğunu biliyorum ama düşününcede bundan başka bir çıkış yolu göremiyorum binlerce kez tòvbe ettim ama aradan fazla bir zaman geçmeden hep bozdum artîk tòvbe etmeyede mecalim ve yüzúm kalmadî öyle bir çağdayizki gòzümüzü haramdan hakkıyla bile koruyamıyoruz .

Okudunuz mu?  Namaza karşı isteksizlik

Yorum: Bekarlık ve istimna

NurIsik
Selamun aleykum kardesim.

Istimna zamanimizin en büyük problemlerinden. En büyük fitne ve fesat zamanlarindan birisinde yasiyoruz. Nereye baksan şehvet duygulari uyandiracak manzara, koku ve sesler. Bu zamanda bekar yasamak çok zordur, ve süphesiz asrimizin en büyük imtihanlarindandir. Peygamber Efendimiz’de harpten dönerken "Küçük cihaddan büyük cihada dönüyoruz" demesiyle Nefis ile cihadin, yani mücadelenin ne kadar zor oldugunu belirtmistir. Kaldiki bu zamanin şehvetperestligi Peygamber Efendimizin zamanindan kat kat daha ateslenmis vaziyette. Evet bu durumda ne yapmak lazim? Cogu hocanin dedigi gibi bende "evlenmek" derim. Yas ilerledikce, sende bekar halinde bu şehvet görüntülerine maruz kaldikca, eğer Allah (c.c.) korumassa bir sürü manevi hastaliklara kapilirsin, bundan birisi depresyon olabilir. Biliyorum, bu zamanda evlenmek kolay degil, cünki kizlarimiz dizilere baka baka beklentilerini çok yüksek tutuyorlar. Fakat eğer bir odaya razı olacak, bu anne babanin evide olabilir, birisini bulursan, hemen evlen. Ama eğer ugrastigin halde, bir türlü evlenemiyorsun kardesim: Namaz kil, Oruc tut, Kuran oku bol dua et. Ve en önemlisi: Salavati eksik etme. Aman kardesim bunlari terk etme. Allah (c.c.)’dan seni korumasini dile, cünki kendi kendini seytanin hilelerinden asla koruyamassin.

Okudunuz mu?  Hangi sahabe ile tanışmak isterdiniz ?

Istimnaya gelince: Yapmamaya gayret et. Aliskanlik haline gelirse, ileride büyük psikolojik sorunlar yasatir.

Allah (c.c.) sana bu zamanin bu zor imtihaninda yardim etsin.


şehvet beni bunaltıyor

Bu kategoride yer alan Namazda selam verdikten sonra sehiv secdesi yapılabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bekarlık ve istimna Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.